, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Περιπετειώδης διάσωση γύπα -Είχε εγκλωβιστεί σε βράχια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας γύπας είχε εγκλωβιστεί για τρεις ημέρες συνεχής σε μια σπηλιά στα Σφακιά η οποία έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.
Ωστόσο, όπως φαίνεται στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερός καθώς λουόμενοι τον εντόπισαν και τηλεφώνησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η περισυλλογή από τους ειδικούς.
Αμεσα στο σημείο μετέβησαν oi εθελοντές οι οποίοι έπιασαν τον γύπα κολυμπώντας και κρατώντας τον επέστεψαν στην ακτή.
«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη για τους συμμετέχοντες διάσωση. Οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον κο Δασκαλάκη να βγαίνει από την θάλασσα αγκαλιά με το Όρνιο! Πρόκειται για νεαρό πουλί, εξαντλημένο, αδύνατο, αφυδατωμένο με σημάδια δηλητηρίασης. Αμέσως του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες , ενυδατώθηκε και ήδη φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει έτσι και μόλις αποθεραπευτεί να επιστρέψει στον φυσικό του ρόλο.  Δεν υπάρχουν λόγια για τους εθελοντές που υπερβαίνουνε συνεχώς τον εαυτό τους, σωματικά , ψυχικά αλλά και οικονομικά με μόνο σκοπό να βοηθήσουν τα αγρίμια που βρίσκονται σε ανάγκη! Ευχαριστούμε πολύ για πολλοστή φορά το μέλος του ΕΚΠΑΖ κο Ζήση Νταλαμπύρα του οποίου οι βοήθεια και οι εξειδικευμένες γνώσεις έχουν σώσει πολλούς κρητικούς γύπες και όχι μόνο! Πολλά μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους. Πολλή καλή δουλειά!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.


iefimerida.gr

#Tags: Κρήτη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.