ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότερες από 100 ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να παραστεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, επιχειρηματιών από την περιοχή, αλλά και αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου, περιλαμβάνει το φετινό 28ο πολυσυνέδριο Money Show, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19 έως και 21 Μαΐου στο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης, από το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Excess Advertising.

Η βιομηχανία, το εμπόριο, ο τουρισμός κι οι επενδύσεις, τομείς με μεγάλη δυναμική που που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική οικονομία για να αλλάξει σελίδα και να επιστρέψει σε έναν ενάρετο κύκλο διατηρήσιμης ανάπτυξης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Εκδήλωση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 12.00 με 14.00 στην αίθουσα Ballroom 1

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την προώθηση και την πιστοποίηση της μακεδονικής κουζίνας και ειδικότερα των τυπικών γαστρονομικών προϊόντων. Υπο τον συντονισμό του τμήματος προβολής αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα πιστοποίησης μακεδονικής κουζίνας ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες από τοπικά προϊόντα δια χειρός των μάγειρων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Εκδήλωση ΣΕBE στις 17.00 με 19.00 στην αίθουσα Regency Ballroom

Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης του ΣΕΒΕ βρίσκεται η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ,  κ. Γεώργιο Τσίπρα θα ανεπτυχθούν θέματα για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη με παρουσίαση  εφαρμογών τους από εταιρείες της Βόρειου Ελλάδας.

Εκδήλωση ΣΕΜΑ στις 17.00 με 20.00 στην αίθουσα Ballroom 1

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων προσκαλεί το κοινό σε μια ανοικτή συζήτηση με θέμα « Ομαδική ασφάλιση. Σχέση εμπιστοσύνης και πίστης στην επιχείρηση» με την παρουσία μελών κορυφαίων επιχειρήσεων στην ομαδική ασφάλιση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΙΟΥ 2017

Το Σάββατο είναι μια σημαντική μέρα για το 28ο Money Show, καθώς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από κοινού με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν το κεντρικό gala του φετινού οικονομικού forum που έχει ως θέμα «Θεσσαλονίκη, Νέα εποχή» και είναι αφιερωμένο στις επενδύσεις και τις υποδομές στην Βόρεια Ελλάδα. Εκπρόσωποι σημαντικών εταιριών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της περιοχής θα ανοίξουν την εκδήλωση με ομιλίες βασισμένες στην δράση τους. Πιο συγκεκριμένα θα εκπροσωπηθούν οι εταιρείες, Αέριο Θεσσαλονίκης –Θεσσαλίας και ΕΔΑ  Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας που διαχειρίζονται το αέριο στην Βόρεια Ελλάδα, οι  Αττικό μετρό και κοινοπραξία AIASA, υπεύθυνες για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης και η Bonatti J&P ΑΒΑΞ υπεύθυνη της κατασκευής του διακρατικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP, που θα δώσει τη δυνατότητα στις αγορές της Ευρώπης να αποκτήσουν ακόμη μια αξιόπιστη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι o Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Στέργιος Πιτσιόρλας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο για τους προσκεκλημένους.

Εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικό επιμελητήριο  στις 12.30 με 15.30 στην αίθουσα Ballroom 1

Σημαντική εκδήλωση προβλέπεται το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικό επιμελητήριο για τον τομέα του τουρισμού. Η εκδήλωση αποτελείται από τρεις ενότητες με ομιλίες και ανοικτή συζήτηση με τους παραβρισκόμενους. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν αφορούν τον τουρισμό πόλης, τον οικογενειακό τουρισμό και τις επενδύσεις στο τομέα τουρισμού.

Εκδήλωση του Βιοτεχνικού επιμελητήριου  στις 18,00  με 20.00  στην αίθουσα Ballroom 3

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο ρόλος τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι το φλέγον θέμα το οποίο θα αναπτύξει στην φετινή εκδήλωση το βιοτεχνικο επιμελητήριο. Στο πάνελ των ομιλητών θα παραβρεθούν σημαντικά πρόσωπα της σημερινής πολιτικής σκηνής όπως ο βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Μάρδας, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και ο βουλευτής της δημοκρατικής συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτιδης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2017

Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, με φορείς διοργάνωσης διάφορα διμερή επιμελητήρια, στη διάρκεια των οποίων πρόκειται να αναλυθούν σε βάθος  ζητήματα που άπτονται της στήριξης   της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, που είναι προαπαιτούμενα για να επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Ξεχωριστή θέση, εξάλλου, στο πρόγραμμα της Κυριακής, κατέχουν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν το ΚΕΠΑ σε Συνεργασία Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με θέμα « Σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία για τους επαγγελματίες τους αύριο» και του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης  με θέμα «Χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο Γιούνκερ για την επιχειρηματικότητα», στην οποία κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Πέραν από τις παραπάνω εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου θα διοργανωθούν διάφορες άλλες παράλληλες εκδηλώσεις κοινού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως αυτές του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος (περιφερειακό γραφείο κεντρικής Μακεδονίας), του Ελληνοτουρκικό επιμελητηρίου με θέμα «Η ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και η θετική επίδραση της οικονομικής συνεργασίας στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας», του ΕλληνοΡωσικου επιμελητηρίου με θέμα «Ελλάδα – Ρωσία. ΕυρωΑσιατικη Ένωση», του ΕλληνοΒουλγαρικού επιμελητηρίου με θέμα «Ο τουρισμός ως δίαυλος ανάπτυξης των σχέσεων και της οικονομίας Ελλάδας – Βουλγαρίας»  αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ «Μέρες Γιορτών Βοΐου». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η εκδήλωση του πανελλήνιου ελληνοϊταλικού συλλόγου φιλίας και συνεργασίας αποφοίτων των ιταλικών πανεπιστημίων με θέμα  «Ελλάδα – Ιταλία Κοινή προσέγγιση της κρίσης». Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί  στην ανάπτυξη συνεργασίας και στην σύσφιξη των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρων. Ομιλητές σε αυτήν θα είναι βουλευτές, δήμαρχοι και πρόεδροι διάφορων φορέων.

Στο φετινό 28ο Money Show συμμετέχουν ως χορηγοί σημαντικοί φορείς και επιχειρήσεις, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), η τράπεζα Eurobank, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, η ελληνοϊταλική κοινοπραξία AIASA που κατασκευάζει το Μετρό της Θεσσαλονίκη, το μεικτό σχήμα BONATTI  και J&P ΑΒΑΞ, η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, καθώς και η FIAT-ALFA ROMEO ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, η οποία θα παρουσιάσει, κατά τη διάρκεια του πολυσυνεδρίου και τα νέα μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που λανσάρονται πλέον και στην ελληνική αγορά.