Περισσότερες θέσεις δικαστικών ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Περισσότερες θέσεις δικαστικών ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή...

Με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ζητεί την άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των αρεοπαγιτών κατά 4, των παρέδρων Πρωτοδικών κατά 34 και των Ειρηνοδικών κατά 36.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Ατυχώς, κατά κακή συγκυρία, κατά το τρέχον δικαστικό έτος, τελούν σε μακράς διάρκειας αναρρωτική άδεια ορισμένοι εκ των μελών του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα ένας αντιπρόεδρος και τρεις αρεοπαγίτες (εκ των οποίων για έναν δεν προβλέπεται βελτίωση, λόγω χρόνιας ψυχικής νόσου), ενώ ένας αντιπρόεδρος ασκεί καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, ως γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με τριετή θητεία και μία αρεοπαγίτης είναι αποσπασμένη, με καθήκοντα αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, στην επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων “πόθεν έσχες” στη Βουλή.

Αποτέλεσμα των κενών αυτών, εξηγεί η κ. Θάνου, είναι να υπάρχει δυσλειτουργία και να προκύπτει κίνδυνος μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων».

Ακόμη, η κ. Θάνου επισημαίνει ότι λόγω της μεγάλης απόχης των δικηγόρων υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση στον Άρειο Πάγο.in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ