Περισσότεροι από 3.500 Θεσσαλονικείς γεύτηκαν Βορειοελλαδίτικα κρασιά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) - Karfitsa.gr
Slider Κοσμικά Ροή

Περισσότεροι από 3.500 Θεσσαλονικείς γεύτηκαν Βορειοελλαδίτικα κρασιά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πάνω από 3.500 φίλοι των ΒορΟινών τίμησαν στην ετήσια εκδήλωσή μας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό κρασί και τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Οι οινοπαραγωγοί της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” ήταν εκεί να τους υποδεχτούν, να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν, μαζί με τους συνεργάτες τους, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια τους, για τις νέες ετικέτες που κυκλοφορούν, την εξέλιξη των παλαιότερων, την πορεία του τρύγου 2017 και τα κρασιά που αναμένουμε απο αυτόν και πολλά πολλά ακόμη.

Στα τραπέζια των οινοπαραγωγών, κατανεμημένα ανά οινική διαδρομή των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα!

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί (και orange), ημιαφρώδεις και αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, νέα και παλαιωμένα, πειραματικά κρασιά αλλά και παλαιώτερες σοδειές, στη διάθεση του κοινού για ατελείωτες κάθετες και οριζόντιες γευσιγνωσίες.

Ακόμη, για όσους ήθελαν να εξασκήσουν τις γευσιγνωστικές τους γνώσεις, στο περίπτερο του διαγωνισμού τυφλής γευσιγνωσίας έπρεπε να ανακαλύψουν 6 διαφορετικές ποικιλίες, 3 λευκές και 3 ερυθρές. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 επίδοξοι γευσιγνώστες ενώ αναδείχτηκαν 3 νικητές!

Τα εκλεκτά εδέσματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μία τέτοια εκδήλωση. Οι επισκέπτες των ΒορΟινών πραγματικά απολαυσαν τα ξεχωριστά προΐόντα παραγωγών από αμπελόφυλλα, πιπεριές Φλωρίνης και βουβαλίσιο κρέας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το 7ο Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ανάδειξης των γεύσεων της πόλης, τα ΒορΟινά συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους επιδείξεις παρασκευής και γευσιγνωσία με ποντιακά τυροκομικά προϊόντα και λουκουμάδες, γεύσεις που συνδυάστηκαν με “βοροινούς” οίνους.

Την παράσταση της βραδιάς έκλεψε όπως ήταν αναμενόμενο, η θεατρική παράσταση “Ο Καραγκιόζης τρυγητής” για τους μικρούς φίλους των ΒορΟινών και μελλοντικών γευσιγνωστών!

Εξάλλου, στο πλαίσιο των ΒορΟινών, τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν από την εκδήλωση, οι φίλοι του κρασιού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν σε μικρές εκδηλώσεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένους χώρους εστίασης στη Θεσσαλονίκη, τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Thessaloniki Food Festival.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ