Ποινή 15 μηνών στον Θεοφίλου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ποινή 15 μηνών στον Θεοφίλου

Ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον Αναστάσιο Θεοφίλου, κρίνοντάς τον ένοχο για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής στο πλαίσιο της σύλληψης του στο Μοναστηράκι. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη φονική ληστεία της Πάρου ανέφερε ότι είναι αναρχικός και ότι [...]

Ποινή 15 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον Αναστάσιο Θεοφίλου, κρίνοντάς τον ένοχο για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής στο πλαίσιο της σύλληψης του στο Μοναστηράκι.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη φονική ληστεία της Πάρου ανέφερε ότι είναι αναρχικός και ότι δεν είχε ποτέ εμπλοκή με την αστυνομία. «Είμαι φοιτητής στο μεταπτυχιακό της θεολογικής. Κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Κατά περιόδους ερχόμουν στην Αθήνα. Σκόπευα να μετακομίσω. Δεν πρόλαβα να μείνω κάπου. Ήμουν Αθήνα λίγες ώρες. Ήρθαν 3-4 ορμήξανε πάνω μου. Δεν κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί. Δεν κλότσησα, δεν αντιστάθηκα. Με δέσανε και με πήγαν στο τμήμα. Δεν μου είπαν τίποτα. Αναρχικός είμαι, γίνονται αυτά», υποστήριξε.

«Είχα ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις. Δεν είχα ποτέ καμία εμπλοκή με την αστυνομία. Μου είπαν ότι θέλουν αποτυπώματα. Τους απάντησα ότι δεν ξέρω αν είναι νόμιμο. Μου είπαν ότι είναι. Τα πήραν. Δεν είπα που μείνω γιατί δεν ήξερα ακόμα. Είχα μια-δυο επιλογές. Θεωρώ ότι είναι μια τυπική διαδικασία να καταθέτουν ότι αντιστάθηκα. Με έχουν προσαγάγει άλλη μια φορά πριν πέντε χρόνια. Ένας φίλος μου είχε κλωτσήσει ένα αμάξι. Δεν βρίσκω το λόγο γιατί έπρεπε να δώσω γενετικό υλικό. Δεμένος ήμουν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγιναν όλα γρήγορα. Δεν ήξερα και για δικηγόρο», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκαν οι καταθέσεις των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 30χρονο, οι οποίοι βρίσκονται σε έκτακτη υπηρεσία εκτός Αθηνών και αδυνατούν να προσέλθουν στο δικαστήριο για να εξεταστούν ως μάρτυρες.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στον Κεραμικό και υποστηρίζουν ότι όταν του ζήτησαν στοιχεία, αρνήθηκε να τα δώσει και αντιστάθηκε. Τον οδήγησαν στην υπηρεσία και εκεί δια της βίας του πήραν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αρχικά ο συνήγορος του κατηγορούμενου Σπ. Φυτράκης ζήτησε 15νθήμερη προθεσμία αλλά στη συνέχεια απέσυρε το αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ