Ποιοι και γιατί πλακώνονται στην ΕΥΠ - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Ποιοι και γιατί πλακώνονται στην ΕΥΠ

Βέτο άσκησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις μεταθέσεις στην ΕΥΠ, με αφορμή τις αλλαγές διευθυντών και υποδιευθυντών σε κρίσιμες Διευθύνσεις της, που έχει προγραμματίσει ο νέος διοικητής, Θ. Δραβίλλας. Η πρόθεσή του να τοποθετήσει συγκεκριμένο αστυνομικό υποδιευθυντή στην κρίσιμη Γ’ Διεύθυνση, που ασχολείται με αντικατασκοπεία, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα και έχει πρόσβαση στις [...]

Βέτο άσκησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις μεταθέσεις στην ΕΥΠ, με αφορμή τις αλλαγές διευθυντών και υποδιευθυντών σε κρίσιμες Διευθύνσεις της, που έχει προγραμματίσει ο νέος διοικητής, Θ. Δραβίλλας.

Η πρόθεσή του να τοποθετήσει συγκεκριμένο αστυνομικό υποδιευθυντή στην κρίσιμη Γ’ Διεύθυνση, που ασχολείται με αντικατασκοπεία, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα και έχει πρόσβαση στις υποκλοπές, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συνδικαλιστών της υπηρεσίας που ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, ενημερώνοντας τα γραφεία των προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, και της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.

Από την πλευρά της Ιπποκράτους, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση που ακολούθησε, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά πλήρη ενημέρωση για την αντικατάσταση αυτή, παρά το γεγονός ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να αντικαθίστανται οι προϊστάμενοι της ΕΥΠ πριν από τη λήξη της θητείας τους, ενώ από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ τηρείται σιγή ιχθύος και το θέμα φέρεται να παραπέμπεται στους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, όσοι συνδέουν την αντίδραση των δύο κομμάτων που, στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, με την εμπλοκή της ΕΥΠ το 2005 στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών, για την οποία η υπηρεσία κατηγορήθηκε ότι την οργάνωσε έπειτα από αίτημα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, το όνομα του συγκεκριμένου αστυνομικού διευθυντή που θέλει να τοποθετήσει στη Γ’ Διεύθυνση ο νέος διοικητής. Παρά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων τότε, η υπόθεση εξακολουθεί να διχάζει την ΕΥΠ.

Άρης Σπίνος

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ