ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Photo: Bigstock

Η θερμοκρασία δεν είναι το μοναδικό πράγμα που αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυξάνεται και ο λογαριασμός της ΔΕΗ λόγω της αυξημένης χρήσης του κλιματιστικού. 

Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε οικονομία και να σταματήσετε να έχετε μόνιμως το κλιματιστικό αναμένο δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να είστε δροσεροί μέσα στο σπίτι σας χωρίς αυτό. 

Μην ανάβετε τον φούρνο Μπορεί να είναι προφανές αλλά είναι πολλοί εκείνοι που δεν το σκέφτονται. Αν πρέπει να μαγειρέψετε κάτι μπορείτε να το κάνετε στο γκριλ το οποίο θα έχετε και εκτός σπιτιού… στη βεράντα σας. 

Καθίστε στον σωστό καναπέ Μείνετε μακριά από δέρμα εκτός αν σας αρέσει να γίνεστε μούσκεμα στον ιδρώτα. Το ίδιο ισχύει με το βελούδο, το σουέντ και το μετάξι. Επομένως, αν ο καναπές σας έχει ένα από τα παραπάνω υφάσματα απλά βάλτε του ένα καλοκαιρινό κάλυμμα. 

Ξαναβάψτε το σπίτι σας Αν το σπίτι σας είναι βαμμένο σε σκούρες, χειμωνιάτικες αποχρώσεις, βάψτε το ξανά. Βάλτε στους τοίχους σας λευκό για να έχετε την αίσθηση της φρεσκάδας και να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησιώτικο σπίτι. 

Αγαπήστε τον ανεμιστήρα οροφής Μερικοί άνθρωποι δεν αγαπούν τους ανεμιστήρες οροφής αλλά ένας καλός ανεμιστήρας μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Βάλτε τον σε λειτουργία και θα διαπιστώσετε πως δεν χρειάζεστε κλιματιστικό καθόλου. 

Κλείνετε τα παντζούρια Όταν η ζέστη γίνεται αφόρητη καλό είναι να κλείνετε τα παντζούρια σας, τουλάχιστον τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας. Έτσι, δεν θα μπαίνει η ζέστη μέσα σε αυτό. Κατά το απόγευμα ανοίγετε τα παντζούρια σας για να δροσίζετε το σπίτι σας από το απογευματινό αεράκι.

Χρησιμοποιείτε κρύα μπουκάλια με νερό Βάλτε ένα μπουκάλι με νερό στην κατάψυξη και μόλις κρυώσει αρκετά βγάλτε το και βάλτε το μέσα σε μια μαξιλαροθήκη. Κρατήστε το πάνω σας σαν αρκουδάκι… όπως όταν είσασταν παιδιά. Θα δροσιστείτε αμέσως και θα μείνετε δροσεροί για αρκετή ώρα.

Κρεμάστε ένα σεντόνι Για να δροσίσει, για παράδειγμα, το σαλόνι σας πάρτε ένα σεντόνι και βρέξτε το. Έπειτα κρεμάστε το στην μπαλκονόπορτα. Έτσι το αεράκι που θα υπάρχει έξω, ιδίως τα απογεύματα, θα πέφτει πάνω στο βρεγμένο σεντόνι και θα δροσίζει και τον χώρο σας.

Πηγή spirossoulis.com

Σχολιάστε