Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: "Θέλουμε να μείνουν ζωντανές οι περιφερειακές αγορές"

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της πόλης κορυφώνεται, παράλληλα όμως, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θέλει να ξαναζωντανέψει τις συνοικιακές αγορές οι οποίες έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια. Την τιμητική της φέτος θα έχει η Τούμπα.

“Για αυτό τον λόγο στολίζουμε την κεντρική πλατεία της Τούμπας. Να μην πέσει η προσοχή μας μόνο στην Τσιμισκή, την Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αγορά της Τούμπας είναι ακόμη ζωντανή και δεν πρέπει να την αφήσουμε να σβήσει, όπως άλλες περιφερειακές αγορές” ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Καλογιάννης.

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σήμερα, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην Τούμπα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα ανάψει από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στις 18:00, στολίστηκε χθες από τα παιδιά των παιδικών σταθμών της περιοχής.

“Έχουμε δύο Κυριακές με ανοικτά καταστήματα φέτος γιατί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πέφτουν Κυριακή. Πιστεύω πως ο κόσμος θα κατέβει στην αγορά, να πάρει κάποια δωράκια, μέ όσα χρήματα διαθέτει” συμπλήρωσε ο κ. Καλογιάννης.

Αυτή την Κυριακή 11/12 τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 και και την επόμενη Κυριακή 18/12 από τις 11:00 έως τις 20:00 αφού θα ισχύει το εορταστικό ωράριο.

Ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου σχολίασε και την πρόταση του Διεθνούς Νομιασματικού Ταμείου προς την κυβέρνηση για απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων:

“Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου όπως και της ΕΣΕΕ και όλων των φορέων είναι πάγια. Οι επτά Κυριακές θεωρούμε ότι αρκούν, οι οποίες για κάποιες τουριστικές περιοχές ειδικά τα καλοκαίρια δεν είναι επτά, εκεί τα καταστήματα είναι ανοικτά κάθε Κυριακή” σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, υποστηρίζοντας πως τα εμπορικά κέντρα είναι αυτά είναι που θέλουν τα καταστήματα ανοικτά τις Κυριακές. “Υπάρχουν βέβαια κάποιοι συνάδελφοι μέσα στα εμπορικά κέντρα αλλά οι Κυριακές που πρέπει να είναι ανοικτά τα καταστήματα είναι οι επτά οι οποίες είναι και θεσμοθετημένες”.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε πως οι περισσότεροι έμποροι δεν έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν προσωπικό τις Κυριακές καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά “υπάρχουν μέρες που πολλά καταστήματα δεν κάνουν καν ταμείο”.

“Τις καθημερινές και δεν βγαίνουν τα έξοδα, πόσο μάλλον να κρατήσουμε προσωπικό την Κυριακή που πληρώνουμε επιπλέον 75%. Είναι πολύ δύσκολο να πληρώνεις σχεδόν διπλάσιο μισθό, και να μην κάνεις τζίρο. Αυτό σημαίνει ότι την Κυριακή αν μείνουμε ανοικτοί πρέπει να κάνουμε διπλάσιο τζίρο από αυτόν που κάνουμε μια καλή καθημερινή”.

Όπως είπε ο κ. Καλογιάννης το ζήτημα με τις Κυριακές μπορεί να ρυθμιστεί και υπάρχει διάθεση ς συνεννόησης. “Αλλά το να ανοίγουμε και να βλέπουμε τα μαγαζιά μας άδεια δεν έχει νόημα. Νόημα έχει να κατεβαίνει ο καταναλωτής και να μπορεί να αγοράζει”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ