Σαν "μανιτάρια" ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια - Karfitsa.gr
Uncategorized

Σαν “μανιτάρια” ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια

 
ενέχειρο Σε κάθε γωνιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις και ένα  ενεχυροδανειστήριο ή ένα κατάστημα αγοράς χρυσού. Δεν είναι τυχαίο ότι  τριπλασιάστηκαν οι ενάρξεις καταστημάτων που ασχολούνται με χρυσό.

 Κατακόρυφη άνοδο δείχνουν τα στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων για την έναρξη των ενεχυροδανειστηρίων την τριετία 2010-2012.

 Όπως ειδικότερα προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή

•         Το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων.

•           Το 2011 έκαναν έναρξη 198 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και η έναρξη 121 υποκαταστημάτων.

•           Το 2012 έκαναν έναρξη 274 επιχειρήσεις και δηλώθηκε και έναρξη 245 υποκαταστημάτων.

 Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αποκαλύπτει ότι στους 292 ελέγχους που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, ενώ, όπως αναφέρεται έχουν ήδη προκύψει 1885 παραβάσεις και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

 Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πόσα ενεχυροδανειστήρια και πόσα καταστήματα αγοράς χρυσού έχουν ιδρυθεί ή εγκατασταθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην Επικράτεια. Επίσης  έχει επισημάνει την ανάγκη να διασφαλιστεί η σύννομη λειτουργία τους ζητώντας να διαβιβαστούν στη Βουλή στοιχεία για τα εισοδήματα που δηλώνουν κατά μέσο όρο.

 Πηγή ΑΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ