Σε εργοτάξιο του μετρό εκατοντάδες Θεσσαλονικείς (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Slider WebTV Κοινωνία

Σε εργοτάξιο του μετρό εκατοντάδες Θεσσαλονικείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είναι το Open House

Tο εργοτάξιο του Μετρό στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα για το κοινό στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας OPEN HOUSE. Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό έσπευσαν να δουν απο κοντά το εργοτάξιο και να ενημερωθούν  για την πορεία του έργου.

Τι είναι το Open House

Η ιδέα του Open House ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη το Open House έχει γίνει πλέον θεσμός καθώς πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στις 19-20 Νοεμβρίου 2016.

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 85 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, 28 εκ των οποίων συμμετέχουν για πρώτη φορά. Δημόσια κτίρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ιατρεία, νοσοκομεία, θέατρα, εκκλησίες, μουσεία, μνημεία, κατακόμβες… συνιστούν το φετινό πρόγραμμα και 450 εθελοντές επιστρατεύονται για να σας ξεναγήσουν! Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και δεν γίνονται κρατήσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ