Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος για τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία Ροή

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι δημοτικές υπηρεσίες είναι από τις 3 σήμερα το μεσημέρι και μετά τη λήξη της τακτικής βάρδιας σε ετοιμότητα, το δημαρχείο στο Πανόραμα θα παραμείνει ανοικτό, ενώ οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο «15195» για κάθε πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ύστερα από εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Γιώργο Μπαμπαράτσα και Γιάννη Ντίτσιο, ο δήμος βρίσκεται προληπτικά από σήμερα σε συνεχή επιφυλακή και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έτοιμος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα σε κάθε περιοχή του και μέχρις εξασθένησης των φαινομένων.

Στο πλαίσιο αυτό η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Φιλύρου  περιπολούν σε δωδεκάωρη βάση στις πλέον ευαίσθητες περιοχές σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Επιπλέον υπάλληλοι και εθελοντές είναι σε ανοιχτή γραμμή με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα και να συνδράμουν σε ενδεχόμενα αιτήματα δημοτών.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ένα πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 με επταμελές πλήρωμα και βοηθητικό προσωπικό της Εθελοντικής Ομάδας Φιλύρου δια παν ενδεχόμενο, ενώ αν οι συνθήκες το απαιτήσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, θα προστεθεί και δεύτερο όχημα 4Χ4 με ειδικό μηχανισμό.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την βαθιά οδύνη μας για τα άτυχα θύματα των πλημμυρών στην Αττική. Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε όποια ακραία φαινόμενα προκύψουν όπως έχουμε δείξει έμπρακτα και στο παρελθόν σε κάθε κακοκαιρία και χιονιά που έχουμε αντιμετωπίσει. Στον δήμο μας πιστεύουμε ότι η οργάνωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη θωράκιση σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό θα κάνουμε και σήμερα»  δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ