Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση KARFITSA: "Να μην καταντήσει η Κεντροαριστερά μια εσωτερική μάχη κομμάτων..." - Karfitsa.gr
Πολιτική Ροή

Σταύρος Θεοδωράκης σε ερώτηση KARFITSA: «Να μην καταντήσει η Κεντροαριστερά μια εσωτερική μάχη κομμάτων…»

του Βαγγέλη Στολάκη

Άρωμα… Κεντροαριστεράς είχε η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ-HELEXPO. Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε ενωτικός και κάλεσε τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία να εγγυηθούν για το ίδιο. Υπογράμμισε πως στόχος του είναι να ψηφίσουν 200.000 άνθρωποι στη διαδικασία του Νοεμβρίου. Έκανε επίσης  λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» καθώς πρώτα εκλέγεται ο αρχηγός και στη συνέχεια δημιουργείται το κόμμα.

Είπε ότι στόχος του είναι το κέντρο (ούτε η δεξιά  ούτε η αριστερά. Κληθείς να απαντήσει εάν εκλεγεί αρχηγός με ποιους θα συνεργαστεί είπε ότι θα συνεργαστεί με όσους εκφράζουν μεταρρυθμιστικό λόγο. Απέκλεισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που τους αποκάλεσε «εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα».

Απαντώντας σε ερώτηση της KARFITSA για το τι κάνει εάν θα χάει τις εκλογές- εάν θα παραιτηθεί από το Ποτάμι- αλλά και ποιο θα είναι το όνομα του νέου φορέα που θα προτείνει ο ίδιος είπε: «Δεν είναι σκέψη μας ότι θα χάσουμε. Σκέψη  μας είναι να κερδίσουμε. Προφανώς αυτός που μπήκε στον αγώνα πρέπει να αναλάβει όλη την ευθύνη. Υπάρχει μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Λέμε ότι θέλουμε μια σύγκρουση επικοδομητική. Σε ότι αφορά εμάς χτίζεται μια σχέση ενότητας. Είναι πολύ εύκολο να συμβεί αρκεί όλοι να το πιστέψουμε. Δεν πρέπει να καταντήσει αυτή η μάχη μια εσωτερική μάχη κομμάτων. Απευθύνομαι στον μεγάλο χώρο του κέντρου και τους λέω ότι εσύ μπορείς να γίνεις ο ρυθμιστής. Το νέο κόμμα θα έχει νέο όνομα αλλά δεν είναι του παρόντος».

«Όταν μπήκα στην πολιτική ζωή το σύστημα ταράχτηκε και προσπάθησε κάθε μέρα να πει κάι. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Οι αποφάσεις που θα παίρνουμε σε έναν νέο φορέα θα λαμβάνονται από το συμφέρον των πολιτών» σχολίασε επίσης.

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς είπε ότι θα φανεί τελικά ποιοι και πόσοι θα είναι υποψήφιοι και κάλεσε τους συνυποψηφίους του να μιλήσουν με ξεκάθαρες θέσεις. Επανέλαβε πως στόχος του είναι να ψηφίσουν στις εκλογές 200.000 άνθρωποι και όχι κάποιες δεκάδες χιλιάδες.

Στην ερώτηση εάν ήταν πρωθυπουργός τι θα έκανε με τόλμη είπε ότι θα ξεκαθάριζε το καθεστώς των επενδύσεων και ότι θα έκανε αλλαγές τολμηρές σ ό,τι αφορά την Παιδεία και τους νέους.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε και για το ζήτημα της υγείας του και δήλωσε: «Είμαι καλά. Με τον καρκίνο δεν ξεμπλέκεις ποτέ. Όμως όλα τα  δικά μου στοιχεία δείχνουν ότι το αντιμετώπισα γρήγορα. Βοηθάει πολύ το να είσαι αποφασισμένος να το αντιμετωπίσεις και να κάνεις υγιεινή διατροφή. Όλα αυτά βοήθησαν στο να πάω πολύ καλά» δήλωσε.

Σχετικά με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. «Η εκτίμησή μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική που θα παρακολουθείται από τους ειδικούς και το υπουργείο. Ο κ. Σταθάκης πρέπει να ασχοληθεί με την επένδυση. Το άλλο κόλπο δηλαδή κλείνω το μάτι με τους επενδυτές, τρώω με τους επενδυτές αλλά αφήνω κάποιον άλλο α αποφασίσει για την επένδυση δεν είναι τολμηρή πολιτική. Ο κ. Καρανίκας θα έπρεπε να έχει διωχτεί. Χρησιμοποίησε φωτογραφίες που καμία σχέση δεν έχουν με την εξόρυξη» είπε.

Για το νέο φορέα του κέντρου δήλωσε  ότι «όπως ο Θεοτοκάς είπε το κέντρο επενδύει στην ανθρώπινη προσωπικότητα».  «Το ΠΟΤΑΜΙ όπως και η ΔΗΣΥ ψηφίστηκαν από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα συνεργάζονται. Στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει υποψήφιος από το Ποτάμι ή τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μιλάμε για ένα νέο κόμμα που θα έχει νέο καταστικό, νέο όνομα, νέα ηγετική ομάδα. Τα κόμματα ως οργανισμοί παραμένουν. Αλλά στις επόμενες εκλογές κατεβαίνει ένα νέο κόμμα» σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

«Από την επόμενη ημέρα εκλογής αρχηγού θα πρέπει να υπάρξει μια δυναμική έκφραση, ένας ζωντανός δυναμικός φορέας που θα έχει πολύ από την τόλμη του αρχηγού» εκτίμησε ο κ. Θοδωράκης. Πως όμως φαντάζεται το νέο κόμμα; «Ο νέος φορέας πρέπει να είναι ένα κίνημα ανοιχτό, στελεχωμένο με ανθρώπους κάτω των 40 ετών, να μπει νέο αίμα. Μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσω στην ανανέωση. Θέλω ένα κίνημα με απόλυτη διαφάνεια. Είμαστε το μόνο κόμμα που όποιος μπει στο σαιτ βλέπει τη διαχείριση των οικονομικών του» είπε. Πρότεινε μάλιστα οι αρχηγοί των κομμάτων να δεσμευτούν και να εγγυόνται με την προσωπική τους περιουσία για τα δάνεια των κομμάτων του.

Για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ είπε ότι είναι «ο παλιός κακός δρόμος» ενώ ανέφερε ότι θέλει «συγκοινωνίες σύγχρονες».

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ