Στα διόδια πριν το τελωνείο Ευζώνων σταμάτησαν τα τρακτέρ οι αστυνομικές δυνάμεις - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στα διόδια πριν το τελωνείο Ευζώνων σταμάτησαν τα τρακτέρ οι αστυνομικές δυνάμεις

Από χωράφια και άλλες οδούς, επιχειρούν για Προμαχώνα οι αγρότες – Παρατάσσονται στα Μάλγαρα

Στα διόδια πριν το τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ σταμάτησαν τους αγρότες του Δήμου Παιονίας που κατευθύνονταν στο σημείο, οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

“Εμείς θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Σύγκος.

Έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Λευκώνα

Έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Λευκώνα, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στο σημείο για τέταρτη ημέρα σήμερα να επιχειρούν εκ νέου τη μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αισθητή παρουσία σε όλο το οδικό δίκτυο Σερρών-Προμαχώνα, προκειμένου να “εμποδίσουν” τους αγρότες να φτάσουν στον Προμαχώνα, αλλά και να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Πάντως, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα “είτε με το καλό, είτε όχι, εμείς σήμερα θα φτάσουμε στο τελωνείο”.

Η δύναμη των αγροτών ανέρχεται σε 80 τρακτέρ, ενώ στο σημείο καταφθάνουν και άλλοι συνάδελφοί τους.

Από χωράφια και άλλες παρακαμπτήριους οδούς, επιχειρούν για Προμαχώνα οι αγρότες

Σε εφαρμογή έθεσαν τα εναλλακτικά τους σχέδια αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, αφού επιχειρούν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα απο δύο άλλες διαφορετικές κατευθύνσεις, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους προσπαθούν να “σπάσουν” το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεσων στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω απο τον Λευκώνα.”Ήδη με τα τρακτέρ μας επιχερούμε τη μετάβασή μας στο τελωνείο του Προμαχώνα απο δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, κινούμενοι σε χωράφια, αλλά και παρακαμπτήριους δρόμους και όπου πάμε”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης της περιοχής, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Στα διόδια Μαλγάρων αγρότες της ευρύτερης περιοχής

Στα διόδια των Μαλγάρων έφτασαν με τα τρακτέρ τους, αγρότες της ευρύτερης περιοχής και ήδη παρέταξαν τα οχήματά τους στην ακρή του οδοστρώματος, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Στο σημείο, αναμένονται σήμερα συνάδελφοί τους απο την Χαλάστρα, ενώ και αύριο το μπλόκο θα ενισχυθεί. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για κάποια κινητοποίηση και όπως ανέφερε ο κ. Ανεστίδης “πρώτα θα συγκεντρωθούμε όλοι και στη συνέχεια απο κοινού θα συναποφασίσουμε τη δράση μας”.

Υπενθυμίζεται ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τις εξής περιοχές: Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, ‘Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμη πως συγκροτούνται τα μπλόκα και συντονίζονται οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο:

http://www.karfitsa.gr/2017/01/28/%ce%88%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%ce%b4%cf%8c%cf%82-%ce%98%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%a3%ce%b5/

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ