Στα χέρια της ΕΛΑΣ δυο σπείρες με αδυναμία στο "χρυσό" και τα χρηματοκιβώτια - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στα χέρια της ΕΛΑΣ δυο σπείρες με αδυναμία στο “χρυσό” και τα χρηματοκιβώτια

Ιδιαίτερη αδυναμία στα χρηματοκιβώτια και τις Εκκλησίες  φέρεται να είχαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε  στην Περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μια δεύτερη σπείρα φέρεται «ειδικευόταν»  στην «συλλογή» χρυσαφικών και  μετρητών καθώς είχαν διαρρήξει 28 σπίτια το τελευταίο Τετράμηνο  στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από μεγάλη αστυνομική  επιχείρηση στις περιοχές των Διαβατών και της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. και της Ε.Κ.Α.Μ. συνελήφθησαν 8 άτομα.
Εγκέφαλος της πρώτης    12μελης σπείρας  ήταν ένας 29χρονος.Από τον Απρίλιο του 2011 είχαν διάπραξη διακεκριμένες κλοπών κυρίως από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφαιρώντας ως επί το πλείστον χρηματοκιβώτια. Ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, δύο Δημόσιες Επιχειρήσεις, ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μία Ιερά Μητρόπολη καθώς και ένα σπίτι διέρρηξαν από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012.Σχηματίσθηκαν δικογραφίες  σε βάρος των οκτώ 8 συλληφθέντων, αλλά και επιπλέον άλλων δέκα 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο 29χρονος «εγκέφαλος» της μίας οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», «Ληστείας», παράβασης Νόμων «Περί Όπλων» και «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών» και «Αντίστασης».

Κατά τη διάρρηξη της Ιεράς Μητρόπολης, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ιερωμένους και προκειμένου να διαφύγουν, ο ένας από αυτούς απείλησαν με πιστόλι τον Μητροπολίτη. Σε βάρος των μελών  της εγκληματικής ομάδας εκδόθηκαν  εντάλματα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια του 5ΟΥ Τακτικού Τμήματος  Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από έξι μέλη, τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν, προέβαινε κυρίως σε διαρρήξεις σπιτιών και κλοπών πινακίδων οχημάτων, με πεδίο δράσης που εκτείνεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας και Κατερίνης. Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας πραγματοποίησαν το τελευταίο τετράμηνο 28 περιπτώσεις κλοπών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου και οκτώ 8 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας διαφόρων οχημάτων.Τα μέλη και των δύο εγκληματικών ομάδων θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Δείτε το βίντεο της ΕΛΑΣ:

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ