Στις κάλπες σήμερα η Μεγάλη Βρετανία - Karfitsa.gr
Διεθνή

Στις κάλπες σήμερα η Μεγάλη Βρετανία

Οι κάλπες έχουν ανοίξει στο Ηνωμένο Βασίλειο, 52 ημέρες μετά την πρόσκληση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σε γενικές εκλογές.

Περισσότεροι από 46 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να ψηφίσουν στην τέταρτη μεγάλη βρετανική ψηφοφορία μέσα σε τρία χρόνια, μετά το δημοψήφισμα για τη δημοκρατία της Σκωτίας το 2014, τις γενικές εκλογές του 2015 και την ψήφο Brexit του 2016 (εξαιρούνται οι τοπικές εκλογές το 2014, το 2015 και 2017).

Οι δημοσκοπήσεις κλείνουν στις 10 μ.μ. ώρα Βρετανίας, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται εντός μίας ώρας μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Η Μέι κάλεσε σε εκλογές τρία χρόνια νωρίτερα από ό, τι έχει προγραμματιστεί ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ.

Οι ψηφοφόροι σε όλες τις 650 εκλογικές περιφέρειες της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας επιλέγουν τον τοπικό βουλευτή από τους περισσότερους από 3.300 υποψηφίους που διαμένουν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρωθυπουργός είναι ο ηγέτης του κόμματος που είναι σε θέση να σχηματίσει μια κυβέρνηση, που σημαίνει ότι χρειάζονται την υποστήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής των Κοινοτήτων – όπου εδρεύουν οι βουλευτές – ή 326 έδρες.

Μόνο δύο άνθρωποι έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός: η συντηρητική ηγέτης, Τερέζα Μέι ή ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πριν από τις εκλογές, η Τερέζα Μέι είχε πλειοψηφία 12 εδρών, κερδίζοντας το 2015 υπό τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την ήττα στο ψήφισμα για το Brexit.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ