Στις 23 Ιουνίου το Δείπνο της Άνοιξης στη Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στις 23 Ιουνίου το Δείπνο της Άνοιξης στη Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου

Να συμμετέχουν δυναμικά και ενεργά, στο πάρτι ρεφενέ που θα στηθεί στις 23 Ιουνίου για τέταρτη χρονιά στην Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου, καλεί τους κατοίκους η πρωτοβουλία, με σημερινή σχετική της ανακοίνωση.

Με σύνθημα “όλη η γειτονιά στο πόδι”, η πρωτοβουλία Γειτονιάς Σβώλου, καλεί τους κατοίκους συμμετέχουν και φέτος στο Δείπνο της Άνοιξης και αφού μαγειρέψουν το δείπνο τους από το πρωί, να απομακρύνουν το παρκαρισμένο τους όχημα και να στολίσουν τα μπαλκόνια και τον δρόμο, με μπαλόνια και κορδέλες.Στη συνέχεια, λίγο πριν το ρολόι σημάνει 20.00, καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να κατέβουν με την καρέκλα και το τραπεζάκι τους και να στρωθεί έτσι ένα μεγάλο τραπέζι. Ο φετινός στόχος είναι “να βοηθήσουμε όλοι μαζί στο στήσιμο και στο μάζεμα των τραπεζιών και στη καθαριότητα του χώρου”.

Το φετινό «μενού» περιλαμβάνει μουσικά σχήματα, παιχνίδια για τους μικρούς, εικαστικές παρεμβάσεις από ομάδες καλλιτεχνών και άλλες μικρές ευφάνταστες εκπλήξεις, σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουντα σχολεία της Γειτονιάς που ετοίμασαν την φετινή τους έκθεση ζωγραφικής, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, καλλιτεχνικές ομάδες και συλλογικότητες της πόλης, ενώ το ενδιαφέρον από τους κατοίκους και τα μαγαζιά της Γειτονιάς που συμμετέχουν στην φετινή μας συμμαχία, μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

“Στο κοινό μας τραπέζι τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, μοιραζόμαστε το φαγητό μας, και γινόμαστε μια πολύχρωμη γιρλάντα από ανθρώπους, που συνδέονται και συστήνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Ενώνουμε τις φωνές μας, τραγουδάμε, χορεύουμε στο αστικό μπαλέτο, μοιραζόμαστε επιθυμίες και όνειρα, βλέπουμε τη Γειτονιά που ζούμε με άλλη ματιά. Συνομιλούμε, συν-αισθανόμαστε, εκφράζουμε και ανταλλάσσουμε ελεύθερα ιδέες, συν-δημιουργούμε τον κοινό τόπο συνάντησης της ατομικότητας με τη συλλογική έκφραση. Με την συμμετοχή μας αλλάζουμε όλο αυτό το απρόσιτο που μας περικλείει και διεκδικούμε όλοι και όλες μαζί τον κοινό μας χώρο”, τονίζεται στην ανακοίνωση.ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ