Στο ΑΠΘ ο Ιβάν Σαββίδης για την έδρα Ποντιακών Σπουδών (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στο ΑΠΘ ο Ιβάν Σαββίδης για την έδρα Ποντιακών Σπουδών (ΦΩΤΟ)

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, υπό την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του οποίου υποστηρίζει τη λειτουργία της Έδρας, ενώ στην εκδήλωση αναμένεται να τραγουδήσει η Μελίνα Ασλανίδου με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαρουχίδη.

Ο επιχειρηματίας είχε μία σύντομη συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου, κ. Περικλή Μήτκα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αγορά μέρους του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο πρ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Οι βασικοί στόχοι της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών περιλαμβάνουν την έρευνα, τη μελέτη και τη συστηματική καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού Πόντου κατά τους Νεότερους Χρόνους (από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και έπειτα) και τη διδασκαλία της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την ίδια περίοδο. Η Έδρα θα συνδεθεί με τις δομές, τα προγράμματα σπουδών και τα ερευνητικά προγράμματα που υφίστανται ήδη στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, καθώς επίσης θα συντονίσει, θα συστηματοποιήσει και θα καθοδηγήσει την έρευνα, ιδιαίτερα στο πεδίο του Ελληνισμού του Πόντου.

Στην είσοδο της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ παρουσιάζεται η θεματική έκθεση «Η Παιδεία στον Πόντο» από τη συλλογή του κ. Στέργιου Θεοδωρίδη «Εν Πόντω-Συμβολή στη Μνήμη».

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ