Κλειστό με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κλειστό με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας

Περνώντας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και διασχίζοντας την οδό Τσιμισκή, άρχισαν να αποχωρούν λίγο μετά τις 15.00 από την πόλη αγρότες από τα Μάλγαρα και την Κουλούρα, για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.

Στις 18.00 συγκαλείται η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών», όλοι οι κινητοποιημένοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Τονίζεται ότι μέσω της σημερινής κινητοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, έκλεισαν η Λεωφόρος Νίκης, η οδός Εθνικής Αμύνης, η οδός Παύλου Μελά και ένα μικρό τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που προκαλεί αύξηση της κίνησης στους άλλους δρόμους της πόλης και καθυστερήσεις.

Στο σημείο της κινητοποίησης των αγροτών πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης μέλη του ΠΑΜΕ.

Στον Λευκό Πύργο με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα οι αγρότες 

Μπροστά στο Λευκό Πύργο παρατάχθηκαν λίγο πριν τις 13:30 τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα των αγροτών από μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, που βρίσκεται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, επί της Εγνατίας οδού.

Η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διεξάγεται κανονικά, με μικρά προβλήματα, αφού η Λεωφόρος Νίκης είναι κλειστή, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αγρότες προτίθενται να μείνουν στο σημείο για περίπου δύο ώρες και δεν προτίθενται με αιφνίδιες κινήσεις να επιχειρήσουν αποκλεισμό του κέντρου της πόλης. «Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και να συστρατεύσουμε όλες τις επαγγελματικές τάξεις, αφού τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι κοινά. Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και ζωής, είναι θέματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες», επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στα διόδια Μαλγάρων, Γιώργος Κωστούδης, αγρότης από το Άδενδρο.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε στο «Πρακτορείο» ότι για σήμερα στις 18.00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στα Μάλγαρα, στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι κινητοποιημένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με στόχο «να επιχειρήσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ μας, και να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Έτσι, θα είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας, στις διεκδικήσεις που προτάσσουμε», υπογράμμισε.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας

Κρίσιμη κρίνεται η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας (12.00 στη Θέρμη), στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όσοι ενεργοί κινητοποιημένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας επιθυμούν και συνέρχεται υπό τη διευρυμένη της μορφή, ύστερα και από την προσχώρηση του μπλόκου του Προμαχώνα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν το μέλλον της κινητοποίησής τους –υπάρχουν φωνές που ζητούν ολοένα και πιο έντονα τη σκλήρυνση της στάσης τους– αλλά και τα αιτήματα, κατά προτεραιότητα, που θα συζητηθούν στη συνάντηση που έχει ζητηθεί και επίσημα, με στελέχη της κυβέρνησης και υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε συνάντηση –κατατέθηκε έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη– με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας.

Στο μεταξύ, κλειστή εξακολουθεί να παραμένει από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου-Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης-Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θυμηθείτε και:

http://www.karfitsa.gr/2017/02/04/o-%cf%87%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89/

http://www.karfitsa.gr/2017/02/04/%ce%91%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%a3%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%81-%cf%83/

http://www.karfitsa.gr/2017/02/04/%ce%97-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ad%cf%81-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7/

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ