Απολύσεις στο ΥΜΑΘ; - Karfitsa.gr
Πολιτική

Απολύσεις στο ΥΜΑΘ;

Η αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη ήταν το θέμα της συζήτησης, κατά τη συνάντηση του Θεόδωρου Καράογλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνιο Μανιτάκη.karaoglou-manitakis

 «Δεν έχουμε, ούτε είχαμε πολιτική απολύσεων. Το 2013 θα είναι χρονιά αξιολόγησης» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανιτάκης, επισημαίνοντας πως «έχουν καταγραφεί οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να αναδιαρθρώσουμε τη Δημόσια Διοίκηση, να την κάνουμε πιο οικονομική και κυρίως πιο αποδοτική αλλά και φιλική προς τον πολίτη. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, να αποκτήσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση αυτό που της αξίζει, μια ριζική ανανέωση».

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός για τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα, στόχος της κυβέρνησης είναι η ριζική αναδιάρθρθωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε ο δημόσιος υπάλληλος να αποκτήσει πίστη και εμπιστοσύνη στο λειτούργημά του, η Δημόσια Διοίκηση να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Αυτό θα το πετύχουμε με τη μέθοδο της αξιολόγησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον κ. Καράογλου, υποστήριξε ότι έχει γίνει η αρχική αξιολόγηση. «βρισκόμαστε σε μια διαρκή διαβούλευση η οποία επιφέρει θετικά αποτελέσματα και φιλοδοξούμε, σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο μας, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να έχουμε οριστικοποιήσει την πρότασή μας σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχει προχωρήσει η διαδικασία».

 «Εκτιμούμε», κατέληξε ο κ. Καράογλου, «ότι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερη παροχή υπηρεσίας στους πολίτες, μειώνοντας το κόστος τόσο, ώστε να σταματήσει να επιβαρύνεται το Δημόσιο και άρα ο Έλληνας φορολογούμενος με ένα υπερβολικά μεγάλο κόστος γραφειοκρατίας. Είμαστε σε καλό δρόμο και το 2013 θα είναι ο χρόνος που θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.  

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ