Συνεδρίαση της "Πρωτοβουλίας" στον... απόηχο των "Δημητρίων" - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Συνεδρίαση της “Πρωτοβουλίας” στον… απόηχο των “Δημητρίων”

του Βαγγέλη Στολάκη 

Σε… χαμηλούς τόνους και με τα πνεύματα να παραμένουν ήρεμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της «Πρωτοβουλίας» χθες το απόγευμα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου δυο ώρες και το ενδιαφέρον  μονοπώλησε η περίπτωση των «Δημητρίων» το πρόγραμμα των οποίων καταψηφίστηκε στην προηγούμενη… θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως την εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Έλλης Χρυσίδου υπερψήφισαν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, ενώ «λευκό» ψήφισαν (στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης) οι κκ. Αβραμόπουλος, Ζέρβας και Κουράκης από την παράταξη της διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μπουτάρης επιχείρησε ρίξει τους τόνους που ανέβηκαν το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι τα Δημήτρια πρέπει να γίνουν, ενώ κάλεσε τα στελέχη της παράταξής του να μην απουσιάζουν από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου ενημέρωσε τους συναδέλφους της για το πρόγραμμα και φέρεται να απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη της δημοτικής ομάδας (Γούλα, Κιοσέογλου, Φωτίου, Χοντολίδου, Άγιος κ.α.). Στις εισηγήσεις τους έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για μια απόφαση που θα πλήξει την ίδια την πόλη, τον πολιτισμό της αλλά και τον ίδιο το θεσμό, που «αποτελεί κορωνίδα δημοκρατικής έκφρασης» όπως άλλωστε είχε υπογραμμιστεί και σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου της Θεσσαλονίκης.

Στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας παραβρέθηκαν οι: Έλλη Χρυσίδου, Θανάσης Παππάς, Γιούλη Ρανέλλα, Ελένη Χοντολίδου, Καλυψώ Γούλα, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Άννα Αγγελίδου, Μαίρη Ακριτίδου, Λευτέρης Κιοσέογλου, Στέλιος Λιακόπουλος, Χρήστος Παπαστεργίου, Γιώργος Δημαρέλος κ.α.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ