Συρία: 58 νεκροί - ανάμεσά τους παιδιά - σε επίθεση με τοξικό αέριο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) - Karfitsa.gr
Διεθνή

Συρία: 58 νεκροί – ανάμεσά τους παιδιά – σε επίθεση με τοξικό αέριο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ύποπτη τοξική επίθεση αερίων που σκότωσε τουλάχιστον 58 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά σε πόλη ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία την Τρίτη (4 Απριλίου), σύμφωνα με ομάδα παρακολούθησης.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε πως αυτοί που σκοτώθηκαν στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ, πέθαναν από τις επιπτώσεις του τοξικού αερίου, κυρίως από ασφυξία, προσθέτοντας ότι δεκάδες ακόμη υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα.

Το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με ισχυρισμούς ιατρικών πηγών στην πόλη, ανέφεραν συμπτώματα συμπεριλαμβανομένων λιποθυμίας, εμετού και αφρού στο στόμα.

Η βάση της ομάδας παρακολούθησης της Βρετανίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη φύση της ουσίας, δηλώνοντας ότι ήταν ασαφές αν τα αεροπλάνα που εμπλέκονται στην επίθεση ήταν της Συρίας ή των κρατικών συμμάχων της Ρωσίας.

Γιατροί που βρίσκονται στο Ιντλίμπ κάνουν λόγο για χρήση Σάριν, του τρομακτικότερου τοξικού όπλου βιολογικού πολέμου.

Η αναφερόμενη επίθεση με αέριο συνέβη στην αρχή ενός διήμερου συνεδρίου για το μέλλον της Συρίας, που φιλοξενείται στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Τα θύματα ήταν κυρίως άμαχοι, και περιλαμβάνονται τουλάχιστον εννέα παιδιά.

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η συριακή αντιπολίτευση:

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο στη βορειο-δυτική Συρία και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ.

Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως», ενώ κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες που περιείχαν τοξικό αέριο».

Φώτο: Dr Kerem Kınık @drkerem και Edlib Media Center @edlibEmc12

%ce%a3%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%bf-2 %cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%bf %cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf %cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf %cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%bf %cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ