“Σώζοντας την Ελλάδα σώζουμε την Ευρώπη” - Karfitsa.gr
Διεθνή

“Σώζοντας την Ελλάδα σώζουμε την Ευρώπη”

Σήμερα το απόγευμα οργανώνεται στην Ρώμη, από το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα, εκδήλωση για την προβολή του μανιφέστου “Να σώσουμε την Ελλάδα για να σώσουμε την Ευρώπη”. Πρόκειται για έκκληση με την οποία Ιταλοί ευρωβουλευτές, όπως οι Λουίτζι Μπερλιγκουέρ, Τζάννι Πιττέλλα, Φράνκο Μπασσανίνι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτίνα Άννυ Ποδηματά και γνωστά ονόματα από το χώρο του πολιτισμού [...]

Σήμερα το απόγευμα οργανώνεται στην Ρώμη, από το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα, εκδήλωση για την προβολή του μανιφέστου “Να σώσουμε την Ελλάδα για να σώσουμε την Ευρώπη”.

Πρόκειται για έκκληση με την οποία Ιταλοί ευρωβουλευτές, όπως οι Λουίτζι Μπερλιγκουέρ, Τζάννι Πιττέλλα, Φράνκο Μπασσανίνι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτίνα Άννυ Ποδηματά και γνωστά ονόματα από το χώρο του πολιτισμού και της επιστήμης, ζητούν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων εφαρμογής των μνημονίων.

«Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχουν συντεταγμένες έξοδοι, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με μια βουτιά στο κενό με ανυπολόγιστες συνέπειες», αναφέρεται στο μανιφέστο, που εμπνεύστηκαν ο φιλόσοφος Ρέμο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής αστικού δικαίου Στέφανο Ροντοτά.

Η σημερινή εκδήλωση, σε ένα από τα γνωστότερα σημεία της “αιώνιας πόλης”, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Ιταλών πολιτών, προβάλλοντας «την ανάγκη μιας Ευρώπης που να είναι, επιτέλους, πλήρως ενωμένη, παραμονές μιας διάσκεψης που θα είναι βασικής σημασίας για όλους μας».

«Για να σώσουμε την Ευρώπη πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα και να επαναδιαπραγματευθούμε την εφαρμογή των μνημονίων μεταξύ της τρόικας και της Αθήνας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης.

Η σημερινή πρωτοβουλία στηρίζεται και από την εφημερίδα “Λ’ Ουνιτά”, από τον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Città Futura”, από τον περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέττι, ενώ την έκκληση υπέρ της χώρας μας έχει υπογράψει και ο γραμματέας του “Δημοκρατικού Κόμματος” Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ