«Τίτλοι τέλους» για την οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland - Karfitsa.gr
Uncategorized

«Τίτλοι τέλους» για την οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland

Τέλος για τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Financial Times Deutschland, καθώς η κυκλοφορία της έχει προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες στον ιδιοκτήτη της, εκδότη περιοδικών Gruner + Jahr ( του ομίλου Bertelsmann), όπως αποκαλύπτει, σήμερα, η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (FAZ).

Ιδιοκτήτης στη Γαλλία του Prisma και εκδότης εκτός των άλλων των περιοδικών Geo και Gala, «ο Gruner + Jahr αποσύρεται ευρέως από την αγορά των οικονομικών εντύπων. Η διοικητική επιτροπή του αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ και να πωλήσει τα περιοδικά Impulse Borse Online», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Ο όμιλος, που έχει την έδρα του στο Αμβούργο, θα διατηρήσει μόνον το περιοδικό Capital. Στα οικονομικά έντυπα του ομίλου απασχολούνται 350 εργαζόμενοι, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το εποπτικό συμβούλιο του Gruner + Jahr θα συνεδριάσει αύριο, όμως ο όμιλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την FAZ, η απόφαση του ομίλου βασίζεται μόνον σε οικονομικούς λόγους: «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά» για τον Gruner + Jahr συνολικά—τα 10 εκατ. ευρώ να οφείλονται στις κακές αποδόσεις των Financial Times Deutschland.

Πηγή:kerdos.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ