Ταχυδρομούνται 150.000 «τσεκ» - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ταχυδρομούνται 150.000 «τσεκ»

  money Έρχονται τα πρώτα «τσεκ» για το επίδομα Θέρμανσης. Τα νοικοκυριά που πλήρωσαν από την τσέπη τους τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο  θέρμανσης, επιχειρεί  να «ζεστάνει» το υπουργείο  Οικονομικών.

 Τις επόμενες μέρες  και μέχρι τέλος Ιανουαρίου υπολογίζεται να ταχυδρομηθούν στους δικαιούχους τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα πιστωθούν συνολικά 15 εκατ. Ευρώ στους λογαριασμούς τους. Αυτά τα χρήματα δίνονται για τις ποσότητες που αγόρασαν οι καταναλωτές έως τα μέσα Ιανουαρίου.

 Περίπου 150.000-160.000 δικαιούχοι εκτιμάται πως θα λάβουν σαν επιστροφή φόρου από περίπου 100-150 ευρώ ο καθένας. Ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου άλλοι 50.000 δικαιούχοι είχαν μοιραστεί συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ.

 Συνολικά υπολογίζεται ότι σχεδόν 250.000 καταναλωτές υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή φόρου, αλλά λόγω των κριτηρίων αποκλείεται ο ένας στους τέσσερις.

 Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα θέρμανσης  είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν μπορεί να κατασχεθεί, ούτε συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 Πηγη Πρωτο ΘΕΜΑ

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ