Τα έργα στο αεροδρόμιο μπορεί να μειώσουν τους τουρίστες της Χαλκιδικής - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τα έργα στο αεροδρόμιο μπορεί να μειώσουν τους τουρίστες της Χαλκιδικής

''Mέχρι και 40%''

Για μείωση των αφίξεων στη Χαλκιδική, που θα αγγίξει μέχρι και το 40%, διατυπώνει εκτίμηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην τουριστική κίνηση τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, στο σημείο τομής των διαδρόμων προσαπογείωσης.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, πρόκειται για εργασίες που δεν σχετίζονται με τα έργα που θα πραγματοποιήσει η Fraport-Greece με την ανάληψη του αεροδρομίου στο τέλος Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια εργολαβία, που αρχικά είχε ως χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου το τέλος Μαϊου.
“Είμαστε προβληματισμένοι και ανήσυχοι εδώ και μια εβδομάδα, διότι σε επικοινωνία που έχουμε με αεροπορικές εταιρείες που απευθύνονται είτε σε εμάς είτε στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο είτε αντίστοιχα και σε άλλους φορείς, εισπράττουμε έντονη την ανησυχία για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα”, σημείωσε ο κ.Τάσιος.
“Όπως είχε ανακοινώσει επίσημα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα μειωνόταν το κομμάτι των αφίξεων και αναχωρήσεων κατά 50% τουλάχιστον το πρώτο τετράμηνο. Τώρα όμως βλέπουμε ότι στις εταιρείες που κάνουν αιτήσεις για θέσεις στάθμευσης, τα λεγόμενα slots, δεν δίνεται ξεκάθαρη απάντηση”, πρόσθεσε.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ