Τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς

''Ως υπουργείο πολιτισμού αναγνωρίζουμε πλήρως τις ανάγκες ανάπτυξης''

Μετρό, φωτο Σάββας ΑυγητίδηςTον υπό κατασκευή σταθμό Αγίας Σοφίας, του Μετρό Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι : «τώρα περνάμε σε μια άλλη φάση, δηλαδή και ως υπουργείο πολιτισμού αναγνωρίζουμε πλήρως τις ανάγκες ανάπτυξης, προφανώς με έργα που να συνάδουν την όλη φυσιογνωμία της χώρας αλλά και οι οικονομικοί και τεχνικοί παράγοντες που, εκ των πραγμάτων, έχουν σχέση με την ανάπτυξη, αναγνωρίζουν αντιστοίχως τις ανάγκες της χώρας σε επίπεδο κληρονομιάς. Προχωρούμε και σε νομοθετικές ρυθμίσεις και σε προγραμματικές συμβάσεις ως υπουργείο με τους αντίστοιχους φορείς και νομίζω ότι με ευκαιρία το Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουμε συνολικά μια ιστορικά καινούρια αντίληψη στη χώρα μας για το πώς μπορούν να πηγαίνουν μαζί η προστασία της κληρονομιάς και οι μορφές ανάπτυξης της χώρας».

Για τα αρχαιολογικά έργα ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν χρονικές προθεσμίες όσον αφορά την χρηματοδότηση. Επί του θέματος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχει προθεσμία από το ΕΣΠΑ και αναφέρουν ότι πρέπει οι αρχαιολογικές εργασίες να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαρτίου 2017.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ