Τα απόνερα της ΠΑΕ Αρης - Karfitsa.gr
Uncategorized

Τα απόνερα της ΠΑΕ Αρης

Του Βασίλη Μάστορα

mastoras1Του Βασίλη Μάστορα

Ο ποδοσφαιρικός Αρης παλεύει για την παραμονή του στη Super League, κυρίως, γιατί η διοίκηση του διαχειρίζεται τα εγκλήματα που έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια. Σαφώς και με καλύτερες διοικητικές αποφάσεις το περασμένο καλοκαίρι τα πράγματα θα μπoρούσαν να είναι πολύ καλύτερα, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει φροντιστήριο διοικητικών παραγόντων επόμενο είναι η εκπαίδευση τους να γίνεται σε πραγματικά γεγονότα και να την πληρώνουν οι ομάδες. To xειρότερο; Να είσαι εκπαιδευόμενος  και να έχεις την άποψη ότι είσαι ο καλύτερος.

Τα εννέα τελευταία χρόνια εκπαιδεύτηκαν στα διοικητικά της ΠΑΕ Αρης, αρχικώς ο Λάμπρος Σκόρδας, μετά ο Θανάσης Αθανασιάδης, με τον Αντώνη Ζαμπέτα και τους συνεργάτες τους και τώρα μία επιστρατευμένη παρέα ανθρώπων οι οποίοι έχουν κύριο χαρακτηριστικό την αγάπη για τον σύλλογο, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο για να δώσει διοικητική λάμψη στην ιστορική ομάδα.

Και η σημερινή διοίκηση, όπως και οι προηγούμενες, από το 2003 και μετά, έκαναν το λάθος να πιστέψουν ότι η ομάδα θα μπορούσε να περπατήσει χωρίς την παρουσία χρηματοδότη. Δημιούργησαν, και συντήρησαν  λοιπόν στη συνέχεια το όργανο της Κοινωνίας Μελών του Αρη το οποίο, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, ότι ούτε προστάτευσε την ΠΑΕ από διοικητικά εγκλήματα, ούτε δημιούργησε συνθήκες διοικητικής υγείας. Αν σ’ αυτό προσθέσει κάποιος και το γεγονός ότι δεν βοήθησε με μεγάλα χρηματικά ποσά την ΠΑΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ιδεολόγοι φίλοι του Αρη που εγγράφηκαν ως μέλη, παραπλανήθηκαν. Το λέω αυτό γιατί η δημιουργία της Κ.Μ.Α ήταν στην ουσία ο «φερετζές» στα σχέδια της παρέας που στρογγυλοκάθισε στις θέσεις εξουσίας της ΠΑΕ. 

Η αρχική τους θέση μιλούσε για εξυγίανση η οποία χάθηκε μέσα στο μεθύσι της δόξας. Ο Αρης μπήκε στο άρθρο 44, σχεδόν μηδένισε το κοντέρ των χρεών, αλλά παρ’ όλα αυτά εννέα χρόνια μετά έχει χρέη που πλησιάζουν τα 30 εκ. ευρώ και μπαίνει σε κίνδυνο η ίδια η ύπαρξη του. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του διοικητικού εγκλήματος είναι γνωστοί.

Οι «κίτρινοι» διοικούνται όλα αυτά τα χρόνια από παράγοντες-διαχειριστές οι οποίοι διασπάθισαν τα δεκάδες εκατομμύρια έσοδα που είχε η ομάδα, κέρδισαν δημοσιότητα, απέκοψαν εσκεμμένα τον ομφάλιο λώρο με τους ιστορικούς χρηματοδότες της ομάδας και εκδιώχθηκαν δικαίως από την ΠΑΕ αφήνοντας την καταχρεωμένη.

Η σημερινή διοίκηση θα μπoρούσε να δώσει άλλη ρότα στην ΠΑΕ εάν αμέσως μετά την εκλογή της αποφάσιζε την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99. Με τον τρόπο αυτό θα γλύτωνε ένα σημαντικό ποσό το οποίο, ίσως να της έδινε το δικαίωμα να κάνει και ανάκληση της απαγόρευσης μεταγραφών. Στην χειρότερη θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα χρήματα ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές της προς τους ποδοσφαιριστές που έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως και καμία προσπάθεια να βρεθούν χρηματοδότες για τη σωτηρία της ΠΑΕ. Πίστεψαν και πιστεύουν οι άνθρωποι του Αρη τον καθ’ ένα που προσεγγίζει τα γραφεία κομίζοντας προτάσεις αμφιβόλου νομιμότητας και εμμέσως επαναπαύεται για την υπόθεση της οικονομικής σωτηρίας της ΠΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εκτός από την σωτηρία της ομάδας αγωνιστικά, έχουν την ηθική υποχρέωση να δρομολογήσουν λύσεις και για την οικονομική της σωτηρία. Εάν αισθάνονται αδύναμοι θα πρέπει να βγουν και να το πουν το συντομότερο γιατί διαφορετικά δικαίως θα κατηγορηθούν ο Αγγελος Γρόλιος, ο Ψηφίδης, ο Ζουμπουρίδης και οι συνεργάτες τους ότι βάδισαν στον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους τους.

Υ.Γ.: Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της Κ.Μ.Α. σε συνάντηση που είχε πριν από δύο εβδομάδες με τον Νικήτα Ματθαίου του ζήτησε να μπει μπροστά στην ΠΑΕ για να σωθεί η παρτίδα και πήρε αρνητική απάντηση;    

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ