Τα στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ και οι δικαιολογίες - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Τα στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ και οι δικαιολογίες

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Από το περασμένο καλοκαίρι είχε ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα, ποιοι θα έπρεπε να είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι του ΠΑΟΚ κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η κουβέντα είχε ως αφετηρία τις αντοχές του νέου ρόστερ, αλλά και την ανάγκη η οποία υπάρχει ο ΠΑΟΚ να μη χάσει ακόμη μία χρονιά χωρία να κατακτήσει έναν τίτλο.

Θεωρητικά ο «Δικέφαλος» έπρεπε, και μπορούσε να κυνηγήσει με το ίδιο ενδιαφέρον και τις τρεις διοργανώσεις. Πρακτικά όμως; Ανεξαρτήτως που σ’ όλες τις χώρες τις κεντρικής Ευρώπης οι ομάδες αγωνίζονται δύο και τρεις φορές στην εβδομάδα, στην Αγγλία πολλές φορές οι ομάδες της Β’ και Γ΄ κατηγορίας έχουν παιχνίδια Τρίτη και Πέμπτη, στην Ελλάδα αποτελεί θέμα συζήτησης εάν μία ομάδα αγωνισθεί Σάββατο-Τετάρτη-Κυριακή.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της φτηνής δικαιολογίας που μπορεί να αποτελεί η συχνότητα της αγωνιστικής δράσης, αρκεί να αναφέρω ότι για λόγους μάρκετινγκ η Ευρωλίγκα υποχρεώνει τις ομάδες να αγωνίζονται το σαββατοκύριακο στα εγχώρια πρωταθλήματα και Τρίτη και Πέμπτη να συμμετέχουν σε αγώνες της ευρωπαϊκής λίγκας. Την απόφαση την δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα οι ομάδες.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα μέσα στην Τούμπα από την Καραμπάγκ, έχει «ψαλιδίσει» αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Ακόμη κι αν τελικώς τα επόμενα αποτελέσματα, μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης, δεν είναι αυτά που θα στείλουν τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, εκτιμώ ότι δεν θα είναι η καταστροφή για τον «Δικέφαλο». Σαφώς και μία τέτοια εξέλιξη θα τραυματίσει το πρεστίζ του, θα του αφαιρέσει από το ταμείο κάποια εκατομμύρια, αλλά θα έχει αποτελέσει και το καλύτερο κριτήριο για την αγωνιστική του δυναμική. Αυτή για την οποία υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες απόψεις σε μία αγωνιστική περίοδο για την οποία υπήρχε η εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει πληρότητα στο ρόστερ. Ίσως αυτή η άποψη να μην απέχει, τηρουμένων των αναλογιών, από την πραγματικότητα. Το ζήτημα όμως είναι εάν ο προπονητής κ. Ίβιτς αξιοποιεί το ρόστερ με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό δεν είναι ερώτημα το οποίο απαντάται σε λίγες γραμμές, αλλά το σίγουρο είναι ότι αποτελούν δικαιολογίες για τα στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ οι πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ