"Τεμέτερον είναι η έδρα του ΑΠΘ..." - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

“Τεμέτερον είναι η έδρα του ΑΠΘ…”

του Βαγγέλη Στολάκη

Για όλους και για όλα μίλησε τελικά ο Ιβάν Σαββίδης κατά την παρουσία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ που έγινε με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, πλαισιώθηκαν από ποντιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και την Μελίνα Ασλανίδου.

Ο επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς όμως ήταν άλλος. Ο Ιβάν Σαββίδης!

Ο κ. Σαββίδης έφτασε στο κτίριο διοίκησης του μεγαλυτέρου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας λίγο πριν τις πέντε, οπότε και είχε προγραμματιστεί να τελεστούν τα εγκαίνια. Βγήκε από την μαύρη Μερσεντές του με πινακίδες 1926 (έτος ίδρυσης του ΠΑΟΚ) και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του Πρύτανη. Όση ώρα ήταν μέσα η μπάντα έκανε… δοκιμαστικά προκειμένου να “παίξει” όταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και υψηλός προσκεκλημένος της εκδήλωσης εισερχόταν στο χώρο της Αίθουσας Τελετών.

Νωρίτερα είχαν φτάσει οι κυβερνητικοί και οι τοπικοί παράγοντες. Γιάννης Αμμανατίδης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Ζουράρις, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ο Αλέκος Τριανταφυλίδης, η Βούλα Τεκτονίδου, ο Μητροπολίτης Άνθιμος κ.α.  Ο μόνος που έφτασε με δεκάλεπτη καθυστέρηση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Σαββίδης δήλωσε χαρούμενος για την Έδρα Ποντιακών Μελετών. “Είμαι πολύ ευτυχής. Βιώνω αυτή τη φάση όταν είμαι έτοιμος να πεθάνω για το στόχο της ζωής μου. Όσο ζω και θα έχω δυνατότητα θα συμβάλω στην ανάπτυξη αυτής της έδρας. Να δημιουργήσουμε με βάση την έδρα, Ίδρυμα μελέτης ποντιακού ελληνισμού”.  Ακολούθησαν δηλώσεις με αιχμές με αφορμή την έκβαση της διαδικασίας για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΔΟΛ για τον οποίο έδινε ούτε λίγο ούτε πολύ 11 εκ. ευρώ. “Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;» είπε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ότι θα βάλει 25 εκ. ευρώ στο Mega και πως  θα δώσει 8 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού.  Είπε επίσης πως θα συνδιοικήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μέσω του ΔΟΛ κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του σταθμού. “Δεν θα αφήσω το MEGA να πτωχεύσει. Θέλω το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα να με ξυπνάει όπως η μαμά μου. Θέλω η ποντιακή ομιλία να ξυπνάει τη χώρα” είπε.

“Η οικογένεια των δημοσιογράφων και ο χώρος των media είναι ένα ιδιαίτερο μέρος της κοινωνίας μας και για να μπεις θέλει πολλή προσοχή. Θέλει προηγουμένως να χτυπήσεις την πόρτα, όπως συνηθίζω να λέω. Το πρόβλημα του Σαββίδη ποιο είναι: Εγώ χτυπάω πόρτες, αλλά κανένας δεν ανοίγει. Τώρα θέλω να τις ανοίξω με το πόδι» δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Σαββίδης μίλησε και πάλι Ποντιακά και μάλιστα για πέντε λεπτά ξεκινώντας από τη φράση που του έλεγε η μητέρα του: “Δόξα σοι ο Θεός, θεέ μου δώσε μας δύναμη και ευλογία. Γιατί ορφανέψαμε μέσα στην πατρίδα μας; Πουλί μου πως είσαι στα ξένα;”.

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ