Τιμήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης με μετάλλιο... 1200 χρόνων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) - Karfitsa.gr
Karfitsomata Ροή

Τιμήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης με μετάλλιο… 1200 χρόνων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με το μετάλλιο των 1200 χρόνων της Ιεράς Μονής του Πόντου τιμήθηκε ο

κ. Ιβάν Σαββίδης από το σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.

Η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση αφορά προσωπικότητες που έχουν στηρίξει τον

«Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα» ή και τον ποντιακό ελληνισμό ευρύτερα. Σε αυτό το

πλαίσιο, ο Ιβάν Σαββίδης τιμήθηκε για την προσφορά του μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του προς στο Ερευνητικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα». Συγκεκριμένα, με την υποστήριξή του, πραγματοποιήθηκε η ανοικοδόμηση του ξενώνα της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας, η διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Ποντιακών Ερευνών «Ο Πόντος στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία (1774-1908): Κοινωνία και Οικονομία, καθώς και η υποτιτλοποίηση του ντοκιμαντέρ «Τα Χνάρια των Αργοναυτών» στη ρωσική γλώσσα. Εκτός από το μετάλλιο, το σωματείο προσέφερε στον Ιβάν Σαββίδη και ένα πιστό αγιογραφημένο αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που χρονολογείται από το 1636.

 

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε το σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» για την

τιμητική διάκριση και τόνισε ότι «η μεγαλύτερη ευτυχία για οποιονδήποτε άνθρωπο είναι όταν το έργο του και η προσφορά του λαμβάνει την αποδοχή του κόσμου. Όταν προσφέρω κάτι σε κάποιον, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο. Η ουσία δεν είναι η οικονομική υποστήριξη που προσφέρει κανείς με τα χρήματα, αλλά οι δυνατότητες που δίνει· και οι προοπτικές που έχει ο ποντιακός λαός είναι τεράστιες και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Η περίοδος που ο λαός μας αγωνιζόταν για την εκπλήρωση των βασικών του αναγκών πρέπει να λήξει, για να περάσουμε τώρα πια στο επιστημονικό επίπεδο, όπου θα μπορούν να δείξουν στον κόσμο τις ικανότητές τους. Κι εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω όπως μπορώ προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Από την πλευρά του ο τέως πρόεδρος του «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα» Αριστείδης Κυριακίδης επεσήμανε: «Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Ιβάν Σαββίδη, η κοινωνική του ευαισθησία και οι αγαθοεργίες του, η αγάπη του για την πατρίδα και για την κοινή ποντιακή μας καταγωγή του έχουν προσδώσει ήδη τον τίτλο του μεγάλου ευεργέτη. Σήμερα τιμούμε τον κ. Ιβάν Σαββίδη για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό αλλά και στο σωματείο μας, τον “Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα”, το οποίο, από τη στιγμή της ίδρυσής του, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του κ. Σαββίδη θα ακολουθήσουν και άλλοι χορηγοί, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες».

 

Η τελετή βράβευσης έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Χνάρια των Αργοναυτών», το οποίο γυρίστηκε το 2010 σε παραγωγή του Ερευνητικού Κέντρου

«Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα». Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Σαββίδης ξεναγήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στην προσωπική συλλογή του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, με τίτλο «Έτσι Πολεμήσαμε το 1940-’41».

 

To Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδης

Ιδρύθηκε το 2000 και υλοποιεί πλήθος φιλανθρωπικών έργων και διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, συμβάλλοντας ενεργά στην πρόοδο και την ανάπτυξη σε σημαντικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, οι επιστήμες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η κοινωνική ευημερία των πολιτών. Το συνολικό ποσό των φιλανθρωπικών προσφορών ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Περισσότερα για τη δραστηριότητα του κ. Ιβάν Σαββίδη: www.ivansavvidis.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ