Τι απαντά ο δήμος Νεάπολης - Συκεών σε διαμαρτυρίες των πολιτών - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Τι απαντά ο δήμος Νεάπολης – Συκεών σε διαμαρτυρίες των πολιτών

Με αφορμή την ανακοίνωση περιοίκων της οδού Ανθέων στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, με την οποία διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που προκαλούνται από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου επί της οδού, η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών:

«Το τελευταίο διάστημα ο δήμος μας και οι Υπηρεσίες του γίνονται δέκτες της δυσφορίας των περιοίκων της οδού Ανθέων στη Δ.Ε. Αγ.Παύλου για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και της ασφαλτόστρωσης της οδού. Εκατοντάδες δικαιολογημένες διαμαρτυρίες επισημαίνουν τα προβλήματα που προκαλούνται εδώ και καιρό στην περιοχή, με κίνδυνο μάλιστα την πρόκληση ατυχημάτων ή και τραυματισμών.

»Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για το οποίο αγωνίστηκε και διεκδίκησε ο δήμος μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, υπογειώνοντας το δίκτυο υψηλής και υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ από τον αστικό ιστό και το περιαστικό δάσος και καταργώντας τις κολώνες και τους πυλώνες του δικτύου. Η εκτέλεση του έργου δεν αποτελεί ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών αλλά του ΑΔΜΗΕ και της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ», που έχουν την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και επίβλεψης.

»Τα προβλήματα που επικαλούνται οι συνδημότες και συμπολίτες μας, αλλά και οι διερχόμενοι από την οδό, είναι γνωστά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μας, οι οποίες δεν έπαψαν στιγμή να αγωνίζονται και να πιέζουν για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. Με μια σειρά προσωπικών επαφών, αλλά κυρίως με μια σειρά εγγράφων προς τους αρμόδιους και αποκλειστικά υπεύθυνους φορείς, επισημαίνοντας την τραγικότητα της κατάστασης και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η εγκατάλειψη των βαρέων οχημάτων επί της οδού και με την ταυτόχρονη εγκατάλειψη του έργου αφήνοντας την οδό σε κάκιστη κατάσταση, πιέζοντας ταυτόχρονα και για την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην οδό Επταπυργίου στο ρεύμα καθόδου.

»Η κατάσταση στην οδό Ανθέων, εξαιτίας της παύσης των εργασιών εδώ και μήνες, είναι πράγματι πάρα πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι πρόκειται για μια νευραλγική οδό που οδηγεί προς την περιφερειακή, το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Παύλου και προς τη δασική οδό που οδηγεί προς το νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, τα Πεύκα και το Ασβεστοχώρι, εξυπηρετώντας μεγάλο όγκο κίνησης οχημάτων και κίνησης πολιτών.

»Μέσα από τα έγγραφα που εστάλησαν όχι μόνο επισημαίνονταν τα αυτονόητα, αλλά καθίσταντο οι αρμόδιοι φορείς και η εταιρία ως αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση προκύψει σε βάρος των εποχούμενων και των διερχόμενων πολιτών. ‘‘Η παρούσα κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί να αποφέρει εκτός από τις υλικές ζημιές και σοβαρότατες σωματικές βλάβες σε όσους διέρχονται πεζοί ή με τα οχήματά τους’’, αναφέρεται σε μια από τις επιστολές που εστάλησαν στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ» (3835/3.2.2017), ενώ με παρόμοιο αυστηρό περιεχόμενο εστάλησαν -μεταξύ άλλων- και οι υπ’ αριθμ. 48890/14.12.2016, 9396/16.3.2017 και 2322/26.1.2017 επιστολές-έγγραφα.

»Οι συνεχείς και εντονότατες πιέσεις μας προκάλεσαν την ενεργοποίηση των υπευθύνων φορέων και εταιριών, με αποτέλεσμα να επανέλθουν στις εργασίες για την άμεση και ασφαλή ολοκλήρωση του έργου και την εξάλειψη κάθε κινδύνου. Έτσι, σύμφωνα με τη νέα έγγραφη δέσμευσή τους οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν την 1η Απριλίου (ελπίζουμε να μην είναι πρωταπριλιάτικο αστείο) και να ολοκληρωθούν έως τις 8 Απριλίου.

»Σε κάθε περίπτωση ο δήμος μας και οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες μας παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά και δεν θα επιτρέψουν άλλη καθυστέρηση που θα παρατείνει τα προβλήματα στην περιοχή».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ