Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από την Κατερίνα Νοτοπούλου; - Karfitsa.gr
Karfitsomata Slider Πολιτική

Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από την Κατερίνα Νοτοπούλου;

Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου άκουσε τα αιτήματα και τα... παράπονά τους

του Βαγγέλη Στολάκη

Τα αιτήματά τους στην προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και την διευθύντρια της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και των εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας.

Η κ. Τσαρουχά απουσίαζε στην Αθήνα λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων μετά από σχετικό αίτημα της κ. Νοτοπούλου. Έτσι, για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσαν να «καλύψουν» την κορύφωση αυτής που δεν ήταν άλλη από την επίδοση των αιτημάτων των εργαζομένων προς την εκπρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη. Σημειώνεται πως κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. 

Η συνάντηση διήρκησε 45 λεπτά.

Μιλώντας στο karfitsa.gr o πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι: «Αναφερθήκαμε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που ήταν και θέματα της πανελλαδικής απεργίας. Μιλήσαμε για το προϋπολογισμό, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα εργασιακά ζητήματα και τις παρεμβάσεις της τρόικα και του ΔΝΤ για τις συντάξεις και τις μειώσεις. Θέσαμε επίσης το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τα βιοτεχνικά πάρκα της Βόρειας Ελλάδας που έχουν ερημώσει». Ο κ. Τσαραμπουλίδης συμπλήρωσε επίσης πως μιλήσαμε για την ΕΛΒΟ και της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαραμπουλίδη η Κατερίνα Νοτοπούλου τους απάντησε πως: «θα υπάρξει συνεργασία και με το υπουργείο και την ίδια και πως θα μεταφέρει τα αιτήματα αρμοδίως».

«Δεν θα μπορούσε να μας υποσχεθεί επίλυση προβλημάτων» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαραμπουλίδη «με την κ. Νοτοπούλου προσδοκούμε να ακουστούν τα αιτήματά μας. Με το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστικά δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις. Το ΥΜΑΘ δεν μπορεί να βοηθήσει. Το γραφείο του πρωθυπουργού σίγουρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα».

Σημειώνεται πως τον συνδικαλιστικό κόσμο στη συζήτηση με τη διευθύντρια του πρωθυπουργού εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών, ο πρόεδρος του ΕΚ Καβάλας και από το Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπρούσας, ο ταμίας του Παναγιώτης Παγώνης, ο Χάρης Κυπριανίδης και ο Θόδωρος Αλιόγκας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ