Τι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία για το ΦΠΑ στα νησιά - Karfitsa.gr
Πολιτική

Τι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία για το ΦΠΑ στα νησιά

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε τι θα ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην επικείμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Μιλώντας σε ραδιόφωνο, ο κ. Κικίλιας εξήγησε γιατί το κόμμα του θα ψηφίσει «ναι».

 «Δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση σε αυτή τη ρύθμιση, αλλά προκαλεί λίγο το ότι με την καταστροφική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ειδικά του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους και τώρα έρχεται εκ των υστέρων να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο από τη Νίσυρο -δεν είδα να πηγαίνει ο κ. Πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη ή τη Χίο- ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα επίπεδα που ήταν».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: «Θα ψηφίσουμε “ναι” σε αυτό, το είχαμε πει εκ των προτέρων».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πρόωρες εκλογές ή ότι θα «κλειδώσει» μέσα στον Ιανουάριο η αξιολόγηση, ο κ.Κικίλιας απάντησε:

«Νομίζω ότι ούτε στο ίδιο το μυαλό του Πρωθυπουργού δεν είναι ξεκάθαρο αυτό. Από τη μία, διά του υπουργού Οικονομικών εκβίασε με εκλογές πριν από λίγες μέρες, στο Eurogroup και εδώ εσωτερικά οι κινήσεις που κάνει κι η παροχολογία από νησί σε νησί, από περιοδεία σε περιοδεία, αυτό δείχνουν. Από την άλλη, ήρθε στον προϋπολογισμό μέσα στη Βουλή και είπε ότι εγώ θα πάω τη χώρα μέχρι το 2019, ούτε μία μέρα νωρίτερα».

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ