ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την διακίνηση χιλιάδων λαθραίων καπνικών προϊόντων στην αγορά της Θεσσαλονίκης, απέτρεψαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και τον εντοπισμό και κατάσχεση αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 38, 23, 30 και 30 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (17-10-2017), αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 38χρονο και τον 23χρονο να εξέρχονται από οικία στο κέντρο της πόλης κρατώντας τρεις μεγάλες σακούλες, οι οποίες, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά (1.484) λαθραία πακέτα τσιγάρα και (79) συσκευασίες καπνού.

Ακολούθως από την ίδια οικία εξήλθαν και οι δύο 30χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (3.510) πακέτα τσιγάρα και (241) συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Σχολιάστε