«Το Α και το Ω, για μένα, είναι η ζωή μου!» - Karfitsa.gr
Κοσμικά Πολιτισμός

«Το Α και το Ω, για μένα, είναι η ζωή μου!»

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης έχει πολλά και καλά! Από τους εξαιρετικά ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς με φινέτσα και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Bon viveur στη ζωή του, με χιούμορ, απόλυτα προσγειωμένος, χωρίς ίχνος βεντετισμού, χαρούμενος, αισιόδοξος, ευγενής, άνετος, ειλικρινής. «Χορτάτος» τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική του ζωή, κάνει αυτό που θέλει και επιθυμεί η ψυχή του, επιζητώντας να περνά καλά και να ζει την κάθε στιγμή και έκφανση της ζωής του, χωρίς μιζέρια, γκρίνια και κατήφεια…

 • Έχεις μετανιώσει μέχρι τώρα για κάτι που έκανες ή δεν έκανες;

«Ε, βέβαια ναι. Έχω μετανιώσει για πράγματα που έκανα, αλλά όχι για πράγματα που δεν έκανα. Γιατί ό,τι μου περνάει από το μυαλό το κάνω. Είναι μια φιλοσοφία και μία στάση ζωής, την οποία κληρονόμησα από το μπαμπάκα μου. Αυτό δεν το λέω με έπαρση, ούτε ότι αποκτώ πάντα ό,τι θέλω, αλλά ό,τι με «ερεθίσει» ή επιθυμήσω από δουλειές και φιλίες ακόμη, το κάνω. Δεν είμαι εκεί που πρέπει, αλλά εκεί που θέλω.»

 • Για σένα το θέατρο – η δουλειά σου γενικότερα – είναι το Α και το Ω;

«Ο…ο…όχι. Tο Α και το Ω για μένα είναι η ζωή μου, η οποία αποτελείται από πολλά και διαφορετικά πράγματα. Δεν έχω καμία καριερίστικη φιλοδοξία απολύτως, ούτε για το επάγγελμα που τώρα κάνω και που πολύ αγαπώ, αλλά και οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν έκανα δεν θα ήμουν καριερίστας με τη στενή έννοια του όρου. Έχω όμως μια τεράστια και μοναδική φιλοδοξία. Να περνάω καλά…»

 • Ποιες είναι οι πιο θαραλέες πράξεις που έχεις κάνει στη ζωή σου;

«Έχω κάνει και κάνω και ελπίζω να κάνω την πιο θαρραλέα στο μέλλον. Η πιο θαρραλέα πάντως που έκανα αγόγγυστα και χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν, ότι παράτησα το ’83 μια μόνιμη και εξαιρετική δουλειά με σταθερό εισόδημα για να βγω στην ανεργία του ηθοποιού, με τη βοήθεια του μπαμπάκα και πάλι.»

 • Ποιο ταλέντο που δεν έχεις, θα ήθελες να έχεις;

«Θα ήθελα να παίζω πιάνο και να ζωγραφίζω. Το πιάνο που για μένα τώρα είναι ένα έπιπλο για να ακουμπήσω ένα βάζο ή μια ωραία κορνίζα, αυτόν που το κάνει να «κελαηδάει»», τον ζηλεύω πάρα πολύ. Επίσης, στη ζωγραφική αποτυπώνεις τον εσωτερικό σου κόσμο, όπως και στο γράψιμο, το οποίο είναι κι αυτό καλή μου παρέα.»

 • Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

«Θυμάμαι ότι πάλι ο μπαμπάκας μου, μού είχε πει τότε: «κάνε ό,τι θες. Καλύτερα να χτυπήσεις το κεφάλι σου μια φορά στον τοίχο δυνατά για κάτι που δεν πέτυχε, παρά να το χτυπάς σιγά-σιγά σε όλη σου τη ζωή για πράγματα που δεν τόλμησες…»

 • Στις επιλογές και στην προσωπική σου ζωή επενέβη το θέατρο;

«Κατηγορηματικά όχι και με κεφαλαία γράμματα μάλιστα. Όπως είπα και προηγουμένως αυτό που με νοιάζει είναι να είναι σπουδαία η ζωή μου! Εγώ παλεύω και «εργάζομαι» για ένα και μοναδικό πράγμα. Για την έκφραση και το χαμόγελο του προσώπου μου μέσα στο φέρετρό μου. Θέλω να είναι η έκφραση του χορτάτου και να δείχνει: «α, ωραία πέρασα!!!»

 • Πώς βλέπεις την ελληνική τηλεόραση εν μέσω οικονομικής κρίσης;

«Δεν της έχω καμμία εκτίμηση και κανένας δεν πρέπει να της έχει. Αυτό το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει, δηλαδή να διασκεδάζει τον κόσμο, το κάνει με μία επικίνδυνη ευτέλεια δυστυχώς και χωρίς κανένα όραμα. «Άρα, γιατί να της έχω εκτίμηση;»

 • Οι ηθοποιοί «πάσχετε» από ανασφάλεια ή όχι;

«Αναμφισβήτητα είναι ένα εξαιρετικά ανασφαλές επάγγελμα, αλλά γραμματικά η ανασφάλεια σαν το αντίθετο της απόλυτης εγγύησης και ασφάλειας επαγγελματικά, εμένα μου είναι προτιμότερη.»

 • Στη ζωή, τι φοβάσαι περισσότερο;

«Να μην τη ζω. Τη ζωή πρέπει να τη ζεις. Ούτε να τη σκέφτεσαι, ούτε να την αναλύεις…»

 • Τι ζητά η ψυχή σου;

«Γιατί είσαι ο Άι-Βασίλης;»

 • Όχι, φυσικά…

«Ωραία λοιπόν, αφού δεν είσαι θα σου πω τί ζητά η ψυχή μου. Ζητά μια φάρμα σε μια επαρχία με ένα πέτρινο σπίτι στη μέση, με καλλιέργειες, με ζώα, ένα πιάνο μέσα στο πέτρινο σπίτι, ένα καβαλέτο και έναν υπολογιστή για να γράφω. Και πολλούς ξενώνες για να φιλοξενώ φίλους.»

 • Τι επιθυμείς πολύ και δεν σου έχει συμβεί;

«Αυτό που επιθυμώ πολύ είναι κάτι που δεν μου έχει δοθεί, αλλά είναι κάτι για το οποίο εγώ πρέπει να δουλέψω συγκροτημένα για να το ολοκληρώσω. Είναι η συγγραφή ενός θεατρικού έργου που αφορά εμένα και τον πατέρα μου.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ