"Το εισιτήριο θα μείνει στην ίδια τιμή" - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Το εισιτήριο θα μείνει στην ίδια τιμή”

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος τόνισε πως «το εισιτήριο θα μείνει στην ίδια τιμή, ο οργανισμός θα είναι δημόσιου χαρακτήρα και δεν θα υπάρχει η σπατάλη από τον ΟΑΣΘ». Όπως εξήγησε, «είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο, 16 εκατομμύρια πήγαιναν από το κράτος στα μερίσματα των μετόχων, άρα στις τσέπες τους.

Αν επενδύαμε δύο τέτοια ποσά, δηλαδή 32 εκατομμύρια, θα είχαμε ανακαινίσει όλο τον στόλο. Διά νόμου τα μερίσματα έχουν περάσει σαν κόστος λειτουργίας του Οργανισμού. Αυτός είναι ο λόγος που ενώ το κράτος δίνει λεφτά, αυτά πηγαίνουν στις τσέπες των μετόχων».

Ο κ. Μυλόπουλος είπε πως ο ΟΑΣΘ αν έμενε ιδιωτικός δίχως κρατική επιδότηση τότε «το εισιτήριο θα έπρεπε να αυξηθεί 4 με 5 φορές περισσότερο. Δεν μπορεί ένας ιδιώτης να επιδοτείται από το κράτος. Αν γινόταν αυτό, θα έπρεπε το εισιτήριο να είναι πολύ πιο ακριβό. Η κοινωνία δεν το αντέχει. Θέλει φθηνές και καλές συγκοινωνίες. Είναι κοινωνικό αγαθό, ο πολίτης χρησιμοποιεί τη συγκοινωνία για να πάει στη δουλειά του». Ανέφερε, ακόμη, ότι για την κίνηση αυτή έχουν ενημερωθεί οι Θεσμοί και σημείωσε: «Ξέρω ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που λένε ότι η Πολιτεία μπορεί να καταργεί ή να αντικαθιστά ιδιώτες που παρέχουν δημόσιο έργο, όταν παρουσιάζουν ζημία. Κατά τη γνώμη μου το μόνο αρνητικό είναι ότι άργησε να γίνει».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ