"Το λάθος του... Γ. Γεννηματά στο ΕΣΥ" - Karfitsa.gr
Health Ειδήσεις Πολιτική Ροή

“Το λάθος του… Γ. Γεννηματά στο ΕΣΥ”

«Να περιμένετε ότι όταν πέσει η κυβέρνησή σας θα πάτε και εσείς κατηγορούμενοι, αυτά είναι δανεικά. Εκτός αν έχετε φιλοδοξία να κυβερνήσετε πολλά χρόνια… «τύπου Φράνκο»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κακώς υπερηφανεύεται πως έχει κάνει κοινωνικό έργο στον χώρο της Υγείας, χωρίς να συνυπολογίζει ότι «έχουν κοπεί συντάξεις, έχουν μπει σκληρότερα κριτήρια για επιδόματα που έχουν κατεβάσει τον αριθμό των δικαιούχων και έχουν γίνει και πολλά άλλα, τα οποία πρέπει να συνυπολογίζονται. Γιατί αν βλέπεις ένα μόνο καλό που έχεις κάνει, και όχι τα άλλα, στρουθοκαμηλίζεις».

Επίσης, έκανε μνεία στον Γιώργο Γεννηματά, λέγοντας ότι όταν τον επισκέφτηκε τυχαία στο υπουργείο Εργασίας, ο αείμνηστος υπουργός τού είπε: «Ίδρυσα πρωτοβάθμιες μονάδες και δεν είχα υπολογίσει την απροθυμία ή την αδυναμία των ιατρών να τα στελεχώσουν και έμειναν άδεια και μόνα τα κτίρια».

Ο κ. Λεβέντης προέτρεψε τον κ. Τσίπρα «να προσέξει μην είναι ο δεύτερος που όταν τον επισκεφτεί, όταν δεν θα είναι πρωθυπουργός, του πει ότι ίδρυσε πρωτοβάθμιες μονάδες και μείνανε μόνο οι δαπάνες που γίνονται με λεφτά Ελλάδας.«Όταν ιδρύσεις μονάδες πρέπει να έχεις πρώτα αναβαθμίσει και μεταρρυθμίσει το σύστημα» υποστήριξε και σημείωσε ότι η χώρα μας σε σχέση με το ΑΕΠ έχει τεράστιες δαπάνες στην κρατική υγεία. Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μείωσε τα φάρμακα: «Είστε η κυβέρνηση που βγάλατε λίστα μη παρεχομένων φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάνει μεταρρυθμίσεις υπέρ των φτωχών. Μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να κόβει συντάξεις;»

Αναφερόμενος στην Εξεταστική για την Υγεία, τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Να περιμένετε ότι όταν πέσει η κυβέρνησή σας θα πάτε και εσείς κατηγορούμενοι, αυτά είναι δανεικά. Εκτός αν έχετε φιλοδοξία να κυβερνήσετε πολλά χρόνια… «τύπου Φράνκο»».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ