, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το λαχανικό που «σκοτώνει» την κυτταρίτιδα

φωτο bigstockphoto.com

Το κουνουπίδι, όπως το μπρόκολο και το λάχανο που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τις τροφές, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνουν τη διούρηση και θεωρούνται φυσική μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
Οι περισσότεροι το μαγειρεύουμε σαλάτα, βραστό με λάδι και λεμόνι. Ένας διαφορετικός εύκολος τρόπος παρασκευής για πιο ενδιαφέρουσα γεύση είναι να το ψήσετε στο φούρνο με λίγο ξύδι. Ανακατέψτε σε ένα μέτριο μπολ 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι μουστάρδα, 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κουταλάκια κάππαρη.
Βάλτε μισό περίπου κουνουπίδι (μετρίου μεγέθους) σε ένα ταψί, προσθέστε το μίγμα με το ξύδι και ανακατέψτε καλά.

Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και επιπλέον ξύδι αν επιθυμείτε.
Πηγή: www.myfit.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.