Το μεγαλύτερο εκλέρ του κόσμου έχει μήκος 676 μέτρα! - Karfitsa.gr
Κοσμικά

Το μεγαλύτερο εκλέρ του κόσμου έχει μήκος 676 μέτρα!

Στο τέλος λοιπόν, οι ζαχαροπλάστες το έκοψαν σε μερίδες και το πούλησαν στον κόσμο...

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα μικρά, ντελικάτα εκλεράκια που βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία, ωστόσο, στο Βέλγιο μάλλον τα προτιμούν μεγάλα, με την τελευταία δημιουργία τους να καταρρίπτει παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο λόγος για το εκλέρ που φτιάχτηκε πρόσφατα στο πλαίσιο Έκθεσης Σοκολάτας στην πόλη Verviers του Βελγίου και που ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 676 μέτρα!

Το τεράστιο εκλέρ σοκολάτας αποτελεί μια ιδέα και δημιουργία του Βέλγου σοκολατοποιού Jean-Philippe Darcis. Ο Jean-Philippe συνεργάστηκε με 25 ακόμα ζαχαροπλάστες, οι οποίοι εργάστηκαν επί 3 ώρες για να φτιάξουν το γιγαντιαίο αυτό γλύκισμα, που άγγιξε τα 676 μέτρα.

Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από ειδική επιτροπή και τελικά μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ για εκλέρ σοκολάτας κατείχε ένας Ελβετός σοκολατοποιός είχε μήκος 503 μέτρα.

Όπως καταλαβαίνετε, το κοινό της έκθεσης έκανε ουρές για να παρακολουθήσει τη δημιουργία του εκλέρ αλλά και για να το απολαύσει. Στο τέλος λοιπόν, οι ζαχαροπλάστες το έκοψαν σε μερίδες και το πούλησαν στον κόσμο, προς 10 ευρώ το κουτί, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.olivemagazine.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ