Το «σταυροδρόµι» του Δηµήτρη Ληµνιού - Karfitsa.gr
Αρθρογράφοι

Το «σταυροδρόµι» του Δηµήτρη Ληµνιού

του Βασίλη Μάστορα

Ο ΠΑΟΚ έκανε µία εξαιρετική µεταγραφική κίνηση αποκτώντας τον Δηµήτρη Ληµνιό από τον Ατρόµητο. Κίνηση η οποία θεωρητικά θα αποφέρει µελλοντικά αγωνιστικά οφέλη στον Δικέφαλο, αλλά σίγουρα απέφερε άµεσα επικοινωνιακά.

Τα αγωνιστικά κέρδη θα αξιολογούνται βήµα βήµα καθώς ο νεαρός επιθετικός έχει πολύ δρόµο ακόµη µπροστά του για να πείσει ότι δικαίως ο ΠΑΟΚ έβγαλε από το ταµείο του περίπου 800 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Αντιθέτως τα επικοινωνιακά είναι περισσότερο απτά. Η απόκτηση από την οµάδα της Θεσσαλονίκης ενός ποδοσφαιριστή του οποίου το όνοµα ήταν γραµµένο ψηλά στη µεταγραφική λίστα και των τεσσάρων µεγάλων οµάδων του Πρωταθλήµατος ενισχύει το γόητρο του ΠΑΟΚ απέναντι στις οµάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.

Πάντα όµως κάτι τέτοιες µεταγραφές ενέχουν το στοιχείο του ρίσκου καθώς ακόµη ο ποδοσφαιριστής πλάθεται αθλητικά σ’ όλα τα επίπεδα. Άρα µπαίνουν ζητήµατα προσαρµογής του στο νέο επαγγελµατικό περιβάλλον, εκεί όπου θα έχει µεγαλύτερο ανταγωνισµό, καλύτερης ποιότητας συµπαίκτες και µεγαλύτερη πίεση για διακρίσεις. Στοιχεία τα οποία όχι µόνο σε µία µεταγραφή ενός 19χρονου όπως είναι ο Ληµνιός, αλλά και σε κάθε µεταγραφή κανείς δεν µπορεί να είναι απόλυτος για την προσφορά της στη νέα οµάδα. Απλώς είναι µεγαλύτεροι οι κίνδυνοι για έναν νεαρό, όπως είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατροµήτου.

Μ’ αυτή την άποψη συµφωνεί και ο θείος του Ληµνιού, ο άνθρωπος που του έδειξε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήµατα και πήρε την απόφαση από τη Νίκη Βόλου να µετακοµίσει στον Ατρόµητο. Είπε λοιπόν: «υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν στην εξέλιξη του χαρακτήρα και του ποδοσφαιρικού αποτελέσµατος. Δεν τελείωσε η διαµόρφωση του ούτε σαν ποδοσφαιριστής, ούτε ως χαρακτήρας ούτε σαν άτοµο. Θα πρέπει να βρει ένα ανάλογο κλίµα, ένα στοργικό κλίµα που θα αντικαθιστά την οικογένεια που του έλειψε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν αρκεί το ταλέντο. Είδαµε πολλά ταλέντα. Όταν  το ταλέντο δεν πειθαρχεί στο οµαδικό πνεύµα και στις εντολές που παίρνει, κάποιες φορές χάνεται».

Μέσα σ’ αυτές τις κουβέντες κρύβεται όλη η αλήθεια για την επόµενη ηµέρα της καριέρας του Δηµήτρη Ληµνιού, ο οποίος βρίσκεται σ’ ένα ποδοσφαιρικό σταυροδρόµι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ