Το σχέδιο για τα «ενεργειακά νησιά» - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Το σχέδιο για τα «ενεργειακά νησιά»

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του διαχειριστη ελληνικου δικτυου διανομης ηλεκτρικης ενεργειας για τις υποδομές και τη διαχείριση των ηλεκτρικών συστημάτων των μη διασυνδεδεμένων νησιών παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ  στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ι. Μάργαρης,αναφέρθηκε επίσης στο πιλοτικό πρόγραμμα για το «Έξυπνο Νησί» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και το οποίο αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση (60-70%) της διείσδυσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα μη διασυνδεδεμένο νησί.

Με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα «Ενεργειακά νησιά» και εν όψει του διεθνούς φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Κρήτη, ο αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε την ατζέντα της εταιρείας για την προώθηση δράσεων στα ελληνικά νησιά, με κύριους άξονες τις ΑΠΕ, τα έξυπνα δίκτυα και τις νέες τεχνολογίες, όπως επίσης και τον «χάρτη πορείας» για τις υποδομές των νησιών έως το 2025..real.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ