"Υπάρχει παραβατικότητα σε(...) κάποια πανεπιστήμια" - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Ροή

“Υπάρχει παραβατικότητα σε(…) κάποια πανεπιστήμια”

“…Είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα που συσσωρεύτηκε και τα χρόνια τα περασμένα, όπου δεν υπήρχε καμία απολύτως απαγόρευση για οτιδήποτε. Αλλά φαίνεται οι πρυτανικές αρχές δεν πήραν τόσο στα σοβαρά αυτά που έπρεπε να έχουν κάνει”

O υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, καταλόγισε ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνη για την “δημιουργία κλίματος που τρομοκρατεί τους πολίτες” μιλώντας συνεχώς για ανομία στα πανεπιστήμια. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει παραβατικότητα σε κάποια πανεπιστήμια, εξήγησε όμως ότι “είναι ένα πολύπλοκο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους” ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι πρυτανικές αρχές… δεν συμμετέχουν για την αποτροπή του, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν.

“Ζητάω από τα πανεπιστήμια να δώσουν προτάσεις, που δεν έρχονται. Διότι η παραβατικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Προφανώς υπάρχουν χώρες όπου δεν υπάρχει παραβατικότητα και χώρες που φοβούνται την παραβατικότητα και είναι αστυνομοκρατούμενα τα πανεπιστήμια. Δεν θέλουμε τέτοια πανεπιστήμια. Από την άλλη μεριά θέλουμε στα πανεπιστήμια μας να μην υπάρχει παραβατικότητα και κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι ένα σύνολο πραγμάτων τα οποία είναι σαφή στο νόμο. Ταυτοχρόνως όμως, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κοινωνικούς λειτουργούς, τι μπορούμε να κάνουμε με ψυχολόγους και κυρίως τι μπορεί να κάνει η πανεπιστημιακή κοινότητα ώστε να αποβάλει αυτού του είδους τα φαινόμενα. Είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα που συσσωρεύτηκε και τα χρόνια τα περασμένα, όπου δεν υπήρχε καμία απολύτως απαγόρευση για οτιδήποτε. Αλλά φαίνεται οι πρυτανικές αρχές δεν πήραν τόσο στα σοβαρά αυτά που έπρεπε να έχουν κάνει”, είπε ότι ο κ. Γαβρόγλου.

“Δεν είναι δυνατόν μειοψηφίες να τρομοκρατούν” είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης καθιστώντας την κυβέρνηση υπόλογη για τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια και ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να απαριθμήσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την πάταξη τέτοιων φαινομένων… ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης

φωτο Σάββας Αυγητίδης

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ