Υπογράφεται η συμφωνία για τη μονάδα αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Υπογράφεται η συμφωνία για τη μονάδα αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ

karaoglou2712sk

Στην υπογραφή της συμφωνίας για αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ  προχωρούν αύριο η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., η ΕΥΑΘ Α.Ε. και η ΕΥΑΘ Παγίων. Η συμφωνία θα υπογραφεί στο Διοικητήριο, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

Σύμφωνα με όσα θα αναφέρονται ρητά στη συμφωνία, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. αναλαμβάνει να αναθέσει και να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση του συμφωνηθέντος έργου, στο πλαίσιο αναβάθμισης της Μ.Κ.Α. της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης. Το ποσό που θα διατεθεί σε πρώτη φάση από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση του έργου δεν θα μπορεί να υπερβεί τους 36 μήνες.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από συστηματική παρακολούθηση του ζητήματος από τον ΥΜΑΘ, θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για δύο λόγους.

Πρώτον διότι λύνει λειτουργικά προβλήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, δίνοντας τα εχέγγυα να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτήν και δεύτερον συμβάλλει ουσιαστικά στον καθαρισμό και στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και όλης της ευρύτερης περιοχής του οικοσυστήματος.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ