Υποτονική ομιλία ακόμη και στα... "θα" - Karfitsa.gr
Slider Απόψεις Αρθρογράφοι Κοινωνία Ροή

Υποτονική ομιλία ακόμη και στα… “θα”

Της Μ. Καραπαναγιωτίδου

Καταχειροκροτήθηκε ο πρωθυπουργός… μόνο όταν ανέφερε τον ΟΑΣΘ! Η ομιλία του, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2017 δεν είχε εξάρσεις ή εκπλήξεις, κάτι που κατάλαβε και το ακροατήριο του στο Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ και μετα βίας τον… επιδοκίμαζε αραιά και που. Εξαίρεση αποτέλεσε η αναφορά του στην εκκαθάριση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκής σε τέτοιο σημείο που αρκετοί από τους τηλεθεατές -ακούγοντας τόσο δυνατό χειροκρότημα- να αναρωτηθούν αν “είναι εκεί οι 2.300 εργαζόμενοι του, τώρα που περιμένουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι όπως τους υποσχέθηκαν;”

Κατά γενική ομολογία, η ομιλία του κ. Τσίπρα (που ήταν η δεύτερη ως πρωθυπουργού κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) δεν είχε υψηλούς και “ζωντανούς” τόνους. “Μάλλον εμφανίστηκε… κουρασμένος από τις ίδιες του τις εξαγγελίες” όπως μας είπε πρ. σύντροφος του. Σε μερικά σημεία δεν είχε καν… τόνους. Υποτονική ομιλία ακόμη και στα… “θα”. Δεν έδωσε πολλές και συγκεκριμένες υποσχέσεις αλλά προσπάθησε να προσεγγίσει ψηφοφόρους εκτός ΣΥΡΙΖΑ (και ΑΝΕΛ) όπως αυτοί της… ΝΔ! Ίσως για αυτό ένας πρώην υπουργός του, ο κ Λαφαζάνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “ο Αλέξης εμφανίζεται… Μητσοτακικότερος του Μητσοτάκη”

Με το δε… Grinvest (Ελλάδα και επενδύσεις) διαβεβαίωσε ότι η χώρα μπαίνει σε μία άλλη ρότα και φεύγει οριστικά από την απειλή του… Grexit. Παρέθεσε πολλούς αναπτυξιακούς δείκτες (αύξηση εξαγωγών, ξένων επενδύσεων, μείωση της ανεργίας κα) ενώ ταυτόχρονα εστίασε στο… μέλλον, ίσως και γιατί το παρελθόν… συμπεριλαμβάνει και “Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” το οποίο κοντεύουν να ξεχάσουν και οι ψηφοφόροι(όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τη συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ)

Μίλησε και ξαναμίλησε για την «επόμενη μέρα» -τότε που θα λήξει το μνημόνιο (του)- υποσχόμενος ότι θα εργασθεί σκληρά ώστε στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ να μην βρισκόμαστε σε καθεστώς «ασφυκτικής επιτροπείας» παρά μόνο χρόνιας επιτήρησης. Για το δε “καλάθι της νοικοκυράς” δεν έκανε ούτε νύξη. Ούτε “για μισθούς της… πείνας” (γενιά των 360 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια!) Πρόσθεσε όμως ότι η δημόσια… ψηφιακή διοίκηση θα διευκολύνει τον Έλληνα και την καθημερινότητα του με… δίκαιη ανάπτυξη!

Τέλος “χάιδεψε τα αυτιά των Θεσσαλονικέων” κατηγορώντας άλλους που δεν σεβάστηκαν την πόλη τους και την παρουσίαζαν ως συμπρωτεύουσα -μένοντας μόνο στα λόγια- εν αντιθέσει μ΄αυτόν και την κυβέρνηση του που θα τη μετατρέψει σε κέντρο των… Βαλκανίων με έργα. Χαρακτηριστικά ανέφερε… τον Α΄προβλήτα, τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με Βουλγαρία, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τις παραχωρήσεις στρατοπέδων Π. Μελά και Κόδρα (που χρόνια τώρα συζητιούνται). Εκεί όμως που… εντυπωσίασε τα πλήθη της αίθουσας Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ ήταν η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ για την οποία, ωστόσο, πολλοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης (βουλευτές και αυτοδιοικητικοί) έχουν την πεποίθηση, αν όχι τη βεβαιότητα ότι την εκκαθαρίζουν και την κρατικοποιούν τώρα για να την… ιδιωτικοποιήσουν το 2019 (βλ και σημερινό πρωτοσέλιδο… αθηναϊκής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Πώς σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση την ομιλία Τσίπρα:

«Πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που ο ίδιος… πολέμησε»

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ