«Φαβορί ο ΠΑΟΚ για τον τελικό» - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ για τον τελικό»

Του Βασίλη Μάστορα

Η κλήρωση των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ήταν ό,τι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ που θα βρει απέναντι του τον Παναθηναϊκό. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι καλή η κλήρωση για τον «Δικέφαλο», για περισσότερους λόγους από το ότι θα έχει την ευκαιρία να κλείσει κάτι παλιούς λογαριασμούς όπως η βαριά ήτα από τους «πράσινους» στον τελικό του 2014 (4-0). Ο λόγοι γοήτρου άλλωστε στον αθλητισμό καλύπτουν το θυμικό, αλλά δεν οδηγούν στην κατάκτηση τίτλων. Απ’ αυτούς που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει την αγάπη του κόσμου του. Άλλωστε η κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου, ιεραρχικά ήταν ο πρώτος στόχος της ομάδας του ΠΑΟΚ και αυτός ο οποίος της απέμεινε καθώς πιθανότητες για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος δεν υπάρχουν.

Στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί κι αυτό προσθέτει βάρος στους παίκτες του «Δικεφάλου» οι οποίοι θα πρέπει να διαχειριστούν τον τίτλο του φαβορί.

Ο ΠΑΟΚ παρότι κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο επί μακρόν δεν είχε σταθερή απόδοση, είναι καλύτερος από τον αντίπαλο του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Απομένει λοιπόν να το αποδείξει και στους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Αν τα καταφέρει λογικά θα φτάσει στην πρόκριση. Γιατί δύο ομάδες τις συγκρίνεις στο pick της απόδοσης τους, όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις θεωρητικά έναν αγώνα. Άρα λοιπόν το ζητούμενο είναι ο ΠΑΟΚ να είναι ΠΑΟΚ στους δύο αγώνες. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιζητά «συμμάχους» όπως η τύχη, η διαιτησία ή η κακή απόδοση του αντιπάλου για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Ακόμη θεωρώ καλό για τον ΠΑΟΚ το ότι θα έχει απέναντι του τον Παναθηναϊκό γιατί είναι αντίπαλος ο οποίος σε τούτη τη χρονική στιγμή έχει μικρότερη αγωνιστική δυναμική από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Και σαφώς ευνοείται λιγότερο από ότι ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία.

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ