Χιλιάδες τα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Χιλιάδες τα λουκέτα στη Θεσσαλονίκη

Χίλιες διακόσιες πενήντα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έβαλαν «λουκέτο» από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ).

Οι ατομικές επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι ο πιο «αδύναμος κρίκος», καθώς 998 απ’ αυτές έπαυσαν τη λειτουργία τους στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του 2012.

Η εικόνα που παρουσιάζει η βιοτεχνική κοινότητα αποτελεί μία συνέχεια του 2011, οπότε κατά το αντίστοιχο διάστημα (1η Ιανουαρίου έως 22 Αυγούστου) διεγράφησαν από το μητρώο του ΒΕΘ 1269 επιχειρήσεις.  «Οι προβλέψεις για το μέλλον του βιοτεχνικού κόσμου της πόλης είναι δυσοίωνες.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει στραγγίξει, δεν έχει άλλες αντοχές. Την τελευταία διετία ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει έναν άνισο αγώνα ενάντια στην ύφεση, στην εξοντωτική φορολογία και στην έλλειψη ρευστότητας» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΒΕΘ, το παζλ της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί συμπληρώνει το γεγονός ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο 465 επιχειρήσεις ενεγράφησαν στα μητρώα του ΒΕΘ, όταν ένα χρόνο πριν έναρξη έκαναν 522.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ