Χρήσιμες συμβουλές για το ασφαλές πέταγμα του χαρταετού - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Χρήσιμες συμβουλές για το ασφαλές πέταγμα του χαρταετού

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών συνιστά ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για την Καθαρά Δευτέρα.

“Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, να μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα και μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βοηθός διευθυντής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ, Ιορδάνης Αμανατίδης και συνεχίζει ότι: “αν ο χαρταετός έχει πιαστεί σε ένα δέντρο ή στα καλώδια της ΔΕΗ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να απελευθερώσουμε τον χαρταετό”.

Ο ίδιος τονίζει ότι το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε με τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να έρθει το συνεργείο της ΔΕΗ για να απεγκλωβίσει τον χαρταετό.

Ο κ. Αμανατίδης συμβουλεύει να μην πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και τονίζει ότι η ικανή απόσταση ασφαλείας από τα δίκτυα του ΔΕΔΗΕ είναι αυτή που είναι μεγαλύτερη από τον σπάγκο του χαρταετού που διαθέτει κάποιος.

Ο κ. Αμανατίδης επισημαίνει ότι τα μικρά παιδιά πρέπει να έχουν την υψηλή επιστασία των μεγάλων για το πέταγμα του χαρταετού και να μην είναι ποτέ μόνα τους χωρίς επιτήρηση.

Ο ίδιος συμβουλεύει ότι “για να υψωθεί ο χαρταετός πρέπει να τρέξουμε αντίθετα με τη φορά του ανέμου και ο χαρταετός να έχει τα κατάλληλα ζύγια και μεγάλη ουρά”. Αφού υψωθεί ο αετός πρέπει να εκμεταλλεύεται κάποιος τον κατάλληλο άνεμο με κάποιες κινήσεις για να πετάξει πιο ψηλά ο χαρταετός. ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ