Ψέματα, ψέματα και ξανά ψέματα - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

Ψέματα, ψέματα και ξανά ψέματα

της Σοφίας Βούλτεψη

VOULTEPSI

της Σοφίας Βούλτεψη*

 

Ο Τάκιτος έγραψε πως «όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος».

Δεν υπάρχει ρήση που να ταιριάζει καλύτερα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Έχουν αποφασίσει να λένε μόνο ψέματα, καλώντας τον λαό κάθε φορά να πιστεύει το… τελευταίο!

Την ώρα ακριβώς που εφαρμόζουν με τον πιο σκληρό τρόπο, το τρίτο μνημόνιο, που με αποκλειστικά δική τους ευθύνη έφεραν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, φρόντισαν να απασχολούν την κοινή γνώμη επί μήνες παριστάνοντας ότι πολεμούν την διαπλοκή, την ολιγαρχία, τους μιντιάρχες.

Αν και είναι γνωστό πως η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα ολοκληρώθηκε το 2014 – οπότε, το 2015, θα ερχόταν η ώρα της ρύθμισης από το ΕΣΡ και μόνο από αυτό – έφεραν έναν νόμο που ήταν και κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Επιτέθηκαν στη Δικαιοσύνη, καθύβρισαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, έβαλαν ανύπαρκτα διλήμματα.

Μέχρι την τελευταία ώρα, την ώρα της «μεγάλης υποχώρησης», ο «ξεπεσμένος καναλάρχης» Ν. Παππάς ρωτούσε και ξαναρωτούσε: «Μπορείτε να μας εγγυηθείτε ότι θα φέρετε και εσείς 255 εκ. ευρώ στα ταμεία του Κράτους;».

Το θρασύτατο ερώτημα διατυπωνόταν ακόμη και την ώρα που από την Τράπεζα της Ελλάδος γινόταν γνωστό πως στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 7,1%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, αν και ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 1,8%. Μόνο τον Αύγουστο – τον Αύγουστο! – είχαμε μείωση εσόδων από τον τουρισμό της τάξης του 9,2%!

Έτσι, τα έσοδα έπεσαν στα 9,85 δις ευρώ, οπότε, μάνι-μάνι, έλειψαν από τα ταμεία του Κράτους 700 εκατομμύρια!

Και επειδή έκαναν την γνωστή «περήφανη διαπραγμάτευση», καταφεύγουν συνεχώς σε πανάκριβο, βραχυπρόθεσμο δανεισμό εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Άλλα 180 εκ. το κόστος της ανικανότητάς τους.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ακούσαμε και τον κ. Παππά να υποστηρίζει πως τον Αύγουστο του 2013 πήγε στη Βενεζουέλα (με παρέα που τον διαψεύδει) για να… διερευνήσει τη δυνατότητα επίσκεψης Τσίπρα στη χώρα, αλλά και προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετς της «ευημερούσας» αυτής χώρας!

Δηλαδή, ο κ. Παππάς μας είπε πως προετοίμαζε τον Αύγουστο μια επίσκεψη που… είχε ήδη πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο και ότι θα έφερνε είδη πρώτης ανάγκης από τη χώρα που ο ίδιος ο πρόεδρός της Μαδούρο έχει δηλώσει πως έφθασαν σε σημείο να τρώνε ζωοτροφές!

Αυτήν την απάντηση βρήκε να δώσει. Και το έκανε με την άνεση που περιγράφει ο Νόρμαν Μέιλερ, όταν αναφέρει πως «ο ψεύτης είναι το ίδιο ασφαλής με τον άνθρωπο που δεν λέει ποτέ ψέματα»…

*Η κ. Βούλτεψη είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος και δημοσιογράφος

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ