Ψηφίζουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ψηφίζουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης

του Βαγγέλη Στολάκη

Την ώρα που οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εδώ και δυο περίπου χρόνια αντιμετωπίζουν τον εργασιακό Μεσαίωνα που έφεραν στην Ελλάδα τα Μνημόνια, στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 35% καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους.

Στο δεύτερο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα τριήμερο συνέδριο που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή με…κάλπες.

Οι διεργασίες του συνεδρίου σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ενώ οι κάλπες θα στηθούν στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Παρών στο συνέδριο θα είναι και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος ωστόσο θα έρθει στη Θεσσαλονίκη αύριο και όχι σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί λόγω συνάντησης του με υπουργούς για το ζήτημα των ναυπηγείων.

Μιλώντας στο karfitsa.gr ο κ. Παναγόπουλος σχολίασε πως «πρόκειται για το συνέδριο του δεύτερου μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, οι αποφάσεις του οποίου θα αθροιστούν στις συνολικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους». Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, με την ιδιότητα του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «είναι και θα παραμείνει η μεγάλη εργατική παράταξη».

Στις εκλογές της Κυριακής συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις: ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Εργατική Ενότητα του ΠΑΜΕ και Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία στην οποία εκτός από εργαζομένους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται πως στις εκλογές θα υπάρξει καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα και με ειδικές κάρτες που εκδόθηκαν προ ημερών από το προεδρείο του ΕΚΘ.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους εξαιτίας των άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων των Μνημονίων» σχολιάζει στο karfitsa.gr ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ