Ως υπάλληλοι ονειρεύονται να εργαστούν οι…φοιτητές των ΑΕΙ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ως υπάλληλοι ονειρεύονται να εργαστούν οι…φοιτητές των ΑΕΙ

Σύμφωνα με έρευνα

ΑΠΘ φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΦτωχό επιχειρηματικό πνεύμα διακατέχει τους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους φιλοδοξούν να εργαστούν ως υπάλληλοι, κατά προτίμηση σε κάποια μικρή επιχείρηση. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν το “όνειρο” της επαγγελματικής αποκατάστασης στον δημόσιο τομέα.

Τα στοιχεία προκύπτουν από διεθνή έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 50 χώρες και 1.000 Πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή 122.000 φοιτητών. Η έρευνα, που τοποθετεί την Ελλάδα κάτω από το μισό ποσοστό του διεθνούς μέσου όρου επιχειρηματικής πρόθεσης αμέσως μετά τις σπουδές, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου κατά της διάρκεια της ημερίδας “Η κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση”, που διοργανώνει το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Για την Ελλάδα, η έρευνα έγινε σε δείγμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από 11 Πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα ευρήματα της έρευνας και τη σύγκρισή τους με τα αποτελέσματα της διεθνούς έκθεσης, που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα από 50 χώρες, η συντονίστρια της έρευνας για την Ελλάδα καθ. Κατερίνα Σαρρή και η μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Δρ. Σταυρούλα Λασπίτα διαπιστώνουν ότι:

-Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μισό του διεθνούς μέσου όρου επιχειρηματικής πρόθεσης αμέσως μετά τις σπουδές (Ελλάδα: 4% – Δ.Μ.Ο: 8,8%). Ωστόσο, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία).

-Ως υπάλληλοι σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, κατά σειρά προτίμησης, επιθυμούν οι φοιτητές στην πλειοψηφία τους να εργαστούν αμέσως μετά το τέλος των σπουδών τους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ